Gönderen Konu: Model Trenciler Forumu "Danışma ve Yönetim Kurulu" Kuruldu!  (Okunma sayısı 12391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay forum yönetimi ile ilgili olarak bazı çalışmalar yapmış ve bir "kurul" oluşturulmasına karar vermiştik.

Kurulumuzda yer alacak kişilerin kimler olacağını forum sayfalarında konuşmuş ve kurulu oluşturmuştuk.

Bundan böyle "Model Trenciler Forumu Danışma ve Yönetim Kurulu" olarak görev yapacak bu arkadaşların isimleri alfabetik sıra ile aşağıdaki gibidir.

Arzu Erkan (İstanbul), Derya Ferendeci (USA), Ferda Genç (İstanbul), Harun Yamanlar (İstanbul), İlyas Şıklar (Eskişehir), Melih Uçar (İzmir), Okan Bekatlı (İstanbul), Teoman Kardaşlar (İzmir), Ümit İnci (Ankara)

Model Trenciler Forumu Danışma ve Yönetim Kurulu öncelikli olarak, ortak bir çalışma yaparak ve oybirliği ile forumda hepimizin uyması gereken kuralları oluşturmuştur. Bu kurallar aşağıdaki gibidir.

Forum Kuralları

1. Model Trenciler Forumu ve Web Sitesi model trencilerin ve demiryolcuların biraraya gelmesi amacı ile kurulmuştur.

2. Model Trenciler Forumu, Model Trenciler Kulübünün ana haberleşme medyası olmakla beraber, kulüp üyeleri dışında da tüm model tren hobisi ile ilgilenen kişilere açıktır ve herkes üye olabilir.

3. Bu forum, aynı hobiye gönül vermiş insanların "biraraya gelmesi ve tanışması" amacını taşımaktadır. Bu sebeple üyelerimizin kimlik (profil) bilgilerinde ad, soyad, bulunduğu yer, yaş gibi gerçek bilgileri yazmaları zorunludur.  Bu bilgileri kayıtlı olmayan üyelerin forum üyelikleri sonlandırılabilir.

4. Forumumuzda herhangi bir markayı, firmayı veya kişileri karalamak, şahıslar arasında oluşabilecek şahsi tartışmalar yakışık almaz ve hoş karşılanmaz. Bu tip mesajlar ve gerekirse konular moderatörler tarafından silinebilir.

5. Bu forum, temel olarak model tren, model demiryolu ekseninde faydalı olmak üzere kurulmuştur. Amacı, bu hobi çerçevesinde bilgilerin oluşması, toplanması ve sunulması olduğu için bu konulardan farklı konuların gündeme getirilmesi, uzatılması, ana konudan sapılması durumlarında, bu konu ve mesajlara sınırlama getirilebilir ve forumda lüzumsuz yer işgal etmemesi amacıyla silinebilir. Bu mesaj ve konuların 4. maddede belirtilen durumları kapsaması gerekli değildir. Ayrıca, belli bir dönem içinde yazılmış ve artık geçerliliği kalmamış konular da aynı sebeple kaldırılabilir.

6. Hobi sahibi insanların genellikle birden çok hobisi ve ilgi alanı oluyor. İyi niyetli de olsa, model trenler dışındaki konuların bu forumda gündeme getirilmesi forum bütünlüğümüzü bozuyor ve forumda konu dağınıklığı yaratıyor. Model trenler dışındaki hobilerimiz için kardeş forumumuz olan ve hemen her hobiyi kapsayan genel bir hobi forumu karakterindeki http://www.hobidunyamiz.com sitesini kullanabilirsiniz. Bu forumda açılan ve model trenler dışında kalan hobilerle ilgili konular ve mesajlar bu dağılmayı önlemek için silinecektir.

7. Forumumuz yazılarımızla hayat bulmaktadır ve yazılarımız bu siteyi ziyaret eden tüm kişilere açıktır. Bu sebeple, örnek de teşkil edebilecek yazılarımızı oluştururken elimizden geldiğince düzgün bir Türkçe kullanılmasını tercih ediyoruz. Forumumuzu gerek üye gerekse ziyaretçi olarak izleyenlerin bozuk Türkçe ile karşılaşmalarını istemeyiz.

8. Forumda şekillenecek ve oluşacak konular statik ve bir bilgi kaynağı olarak düzenlenen http://www.modeltrenciler.com/site adresindeki web sitemizde düzenlenerek kullanılmak üzere seçilecektir. Bu sebeple özellikle eğitici ve öğretici olabileceğini düşündüğünüz mesaj ve konularınızı resimli, açıklayıcı ve düzgün bir Türkçe ile yazmanız bu konuların aktarılması sırasında kolaylık sağlayacaktır.

9. Tartışmalar, forumların arzu edilmese de, bazen kaçınılmaz olarak ortaya çıkan öğeleridir. Bu tartışmalara konumuzla ilgili olduğu, genel ahlak kurallarını aşmadığı ve makul ölçülerde kaldığı sürece izin verilebilir. Ancak daha önce belirtildiği gibi forum amaçlarını aşan ve gereksiz gerilimlere sebep verebilecek tartışmalara izin verilmeyecektir. Bu tip mesajlar ve konular gerekirse moderatörler tarafından silinebilir.

10. 4. ve 9. maddelerde belirtilen şartlar dahilinde 5 kereden fazla mesajı veya konusu silinen kişilerin üyelikleri askıya alınabilir veya iptal edilebilir.

11. Yukarıdaki kurallar, forum yönetimini de kapsayan ve uyulması gerekli kurallardır. Forum yönetimi ve kurul üyeleri bu kuralların uygulanması amacıyla gerekli tedbirleri ve bu doğrultudaki kararları birlikte almakla yükümlüdür.

Ümidimiz bazı maddelerde yer alan yaptırımların hiç bir zaman uygulanmasına gerek olmamasıdır.

Model Trenciler Forumu Danışma ve Yönetim Kurulu


Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: Model Trenciler Forumu "Danışma ve Yönetim Kurulu" Kuruldu!
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2008, 17:56:01 »
Değerli üyelerimiz,

Forum üyelikleriyle ilgili gelen öneriler doğrultusunda Model Trenciler Forumu Danışma ve Yürütme kurulu çalışması sonrasında aldığımız ek kararları, kurulumuz adına sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Trenlerle ilgilenen ve ilgi duyan herkese açık olan Model Trenciler Forumu’muzda, sağlıklı bir iletişimi, paylaşımı ve katılımı sağlamak adına aldığımız kararların, hepimiz için yararlı olmasını diliyoruz.

Hepinize, sevgi dolu, keyif dolu, gerçek veya model trenli anlar diliyoruz.

Forum Kurallarına Ek

1. Son 6 aydır foruma giriş yapmamış üyelikler silinebilir.

2. Yeni üyelik onay ile yapılır.

3. Yeni üyeliklerde üye adının gerçek Ad-Soyad olması, üyelik bilgilerinden doğum tarihi, bulunulan yer ve cinsiyet bilgilerinin doldurulması zorunludur. Bu bilgileri olmayan başvurular kabul edilmez.

4. İstenen üyelik sonlandırılması işlemleri kurul onayı ile yapılır.

5. Kendi üyelik silme isteği kabul edilerek üyeliği sonlandırılan kişinin mesajları forumda kurul kararına göre korunabilir.

6. Forum kurallarına aykırı davranışta üyelik sonlandırması kurul tarafından yapılabilir ve üyenin eski mesajları silinebilir.
 
7. Yeni üyeler, üyelik başvurularının kabulünden sonraki 45 gün içerisinde kendilerini forum üye tanıtım bölümünde tanıtmalıdır. Bu tanıtım kişinin gerçek bilgileri, ilgili oldukları konular/modeller, yaptıkları, bildikleri gibi bilgileri, yazı ve fotograf olarak içermelidir. Mevcut üyeler de bu kuralın kabulünden 45 gün içinde tanıtımlarını yapmalıdır. Bu kurala uymayan üyelikler kurul kararı ile silinebilir.

8. Uygun olmayan yazışmalar olması durumunda(Forum kurallarında belirtildiği gibi) gerekli görüldüğünde üye hakkında net karar verilinceye kadar üyenin yeni mesaj gönderme hakkı kısıtlanabilir.

Model Trenciler Forumu Danışma ve Yürütme Kurulu adına Okan Bekatlı