Genel Konular > Digital Sistemler İle İlgili Konular

Makas ve aydınlatma için ekonomik dekoder

<< < (4/4)

Ergün:
Aşağıda görüleceği üzere sonuç başarılı. Yapılacak bir kontrol panelinden aşağıdaki şekilde tüm makaslar kontrol edilecek. bu tamamen zevke göre pot ile değilde anahtarla yada düğme ile de kontrol edilebilir.

[yt=425,350]https://youtu.be/gkW0xIlH5II[/yt]

Osman Yalçınkaya:
Çok güzel olmuş, elinize sağlık.

Benim bu devrelerle ilgili bilgim az olduğu için biraz karıştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Yazılımcıyım ama bu alanda bilgim yok :)

Arduino nanolar varmış daha uygun fiyatlı, eğer çoğaltacaksanız onlara da bakabilirsiniz, hem ufak oldukları için belki daha pratik bir kullanımı da olabilir.

Bu arada sormak istediğim bir şey var, arduino ile raylara giden voltajı kontrol edebilir miyiz ?

huseyinozsut:
Bu videoları kendi Diorama konumda paylaştım. Ancak burası ile de alakalı olduğu için burada da paylaşıyorum... Haftasonu ben de el attım bu işlere ve Arduino DCC dekoder konusunda şöyle bir şeyler yaptım:



Sonrasında da Multimaus ile ilgili planlarımı anlattığım bir video var. Multimaus, kontrolcüsü ile haberleşmek için Xpressnet protokolünü kullanıyor. Bu da Xpressnet protokolünü usb'ye çeviren bir modül ile Multimaus'u pc'ye bağlamayı mümkün kılıyor. Bu zaten bilinen bir yöntem. Ancak hazır ürünler oldukça pahalı. Bu hazır ürünlerden birini kopyalamak mümkünmüş. Hain planlarımı anlattığım video:



Multimaus'u olup, PC kontrollü ürünlerden birine geçmeyi düşünenler biraz beklesin derim. Belki de boşa para vermeden bir çözüm üretebiliriz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git