Gönderen Konu: Factory Direct Trains  (Okunma sayısı 7685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Factory Direct Trains
« : Mayıs 06, 2008, 17:47:56 »
Model Railroader dergisi Haziran 2008 sayısında küçük bir manevra aracı testinden bahsedilmiş. Oldukça sevimli küçük bir araç, 58 numara Kadee manyetik kuplörlü, RP-25 metal tekerlekler, 3 kutuplu can motor özellik olarak verilmiş. DCC modelin fiyatı 99USD, DC model 69USD olarak satılıyor.

İlgilenenler için bu linkten detaylara bakılabilir, küçük de bir video koymuşlar.

http://www.factorydirecttrains.com/trackmobile.aspx

Sitede bir de Spring Clearance diye bir başlık var. Çoğunluğu Amerikan modelleri olmasına rağmen aşağıdaki model gözüme çarptı.

http://www.factorydirecttrains.com/pcmdbbr01ho.aspx

Bir Amerikan sitesinde Alman buharlı lokomotif modeli ilginç bir örnek olmuş. BR01, Loksound sesli ve Seuthe buhar üreteçi takılmaya hazır bir model olarak satışa sunulmuş.

DC ve DCC modellerinin tükendiğini belirtiyorlar, üç ray/AC kullanan diğer bir deyişle Marklin sisteme sahip olan arkadaşlar için oldukça cazip görünen bir alternatif. Full metal olduğu belirtilen Kore üretimi lokomotif için de 156USD(99Euro) fiyat verilmiş. Fotografları çok benzeyen iki model arasındaki fark birinde apron olması(mit Schurze). Bunun üzerine sanırım 30USD civarında bir pota ücreti eklemek gerekli, fiyatı 99Euro denildiğine göre postahane gümrük ödeme zorunluluğu da olmayacaktır. PCM, Kore'de üretim yaptırıyormuş.

Fiyat ve cazip görüntüsünün yanında http://www.worldrailfans.info/forum/viewtopic.php?t=8585&postdays=0&postorder=asc&highlight=pcm+br01&start=0 adresindeki yorumları da incelemenizi öneririm.

Benim ilgimi çeken bir başka model ise henüz çıkmamış, oldukça pahalı bir model

http://www.factorydirecttrains.com/gns24-8-4ho.aspx

Meraklısına...




Çevrimdışı MEHMET erdoğan

  • MEHMET erdo?an
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: erzurum
  • Yaş: 50
  • İleti: 708
  • Mehmet erdo?an
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2008, 18:06:23 »
okan bey modeller bir harika şunu söylemek gerekirse avrupa satış fiyatları gayet ucuz bu nodeller türkiyeye gelene kadar kadevesi ve gümrügüde eklenince baya yüksek rakamlar ortaya çıkıyor.manevra lokolarıda çok şirinler bahsettigimiz kade kulplörler bu lokolarda kullanılmış.BR01 de güzel bi buharlı ayrıca ses dekoderi buhar jeneratörü takılabilecek yani herşeye hazır olması ayrı bir avantaj.amerikalılar model konusunda almanları ciddiye almaları doğru bir karar çünkü buharlı lokomotifler konusunda almanlar daha bilinçli bu lokomotiflerle en çok onlar çalışmış olanlarda yine almanlar.bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı vefanuri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: A.B.D.
  • Yaş: 53
  • İleti: 69
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2008, 01:01:18 »
Factory Direct Trains'den bu zamana kadar uc loco ve en az 4 adet vagon aldim ve her defasinda cok memnun kaldigimi berlitmek isterim. Aldigim lokolardan birinde kucuk bir sorun yasayinca geri gondermis, sorgusuz sualsiz iadesini almistim. Ozellikle 'clearance' indirimlerinde cok uygun fiyata loko ve vagonlar bulmak mumkun...Tavsiye ederim...

Selamlar,
-Vefa

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2008, 12:50:09 »
Vefa bey paylaşımınız için teşekkürler, açıkçası worlrailfans'daki yazışmalardan pek de olumlu bir hava sezmemiştim, Amerika'da elde ettiğiniz ve paylaştığınız görüşleriniz yararlı oldu. Türkiye'de bilinen/çok kullanılan bir site veya marka olmadığını düşünmüştüm.

Zaten bu forumun da en büyük amacı bu model trenciler arasında iyi bir bilgi paylaşımı ortamı sağlamak ki, kurulduğu günden beri sürekli gelişerek bunu gayet güzel gerçekleştiriyor. Tabii ki bu da katılımcı, paylaşımcı ve bunlardan diğer kişilere bilgi aktarmak dışında bir beklentisi olmayan, sürekli olarak burada olan ve kendi yaşamlarında zaman ayırarak bunu gerçekleştiren üyelerimizin ürettiği bir sonuç.

Herhalde hobimize daha fazla zaman ayırabilmek hepimizin isteğidir ancak herkesin şartları değişik. Çok zaman ayırabilen var, az ayırabilen var, çok olanağı olan var, olmayan var, önemli olan bunları birlikte kucaklayabilmek, farklılıklara rağmen birlikte olabilmek.

Burada Factory Direct Trains ile Roco, MRC ile Marklin, Roco ile Liliput, Fleischmann ile Trix, Hornby ile ESU arasında fark yok, markalarla neyin ne olduğu konusunda herkesin kendi bilgisi, görgüsü doğrultusunda bilgilerini paylaşması dışında bir işimiz yok.

Mehmet bey, model trenler gümkrüklü alanda 'Toy Train' olarak deklare ediliyor, oyuncak sınıfındaki malların gümrük vergisi oranı 0, ancak Posta işletmesinin kendi iç genelgesine göre mal tutarı(navlun vb hariç olarak) 100Euro üzerinde ise %18 KDV uygulanıyor. Farklı bir deneyimi olan arkadaşlar da görüşlerini belirtirse sevinirim.

Hangi ülkenin lokomotifinin nasıl olduğu değerlendirmesi ise bitmez bir tartışma, Almanlar evet bu konuda çok ileri götürmüşler ancak Amerikalıların teknik olarak geri olduğunu düşünmek doğru olmaz. Doğu'suyla batısı arasında saaat farkı olan bir kıtada uçtan uca buharlı seferleri işletebilmişler. Tabii ki ülkemizde demiryolunun ilk girişi ve gelişiminde Almanların rolü, kullanılanlarda Alman ürünü modeller düşünüldüğünde hepimizin eski Alman lokomotif ve vagonlarına bir sıcaklığımız doğuyor.

Ancak işin acı yanı, geçenlerde Teoman beyin paylaştığı http://www.modeltrenciler.com/site/content/view/81/1/ dışında ülkemizde bir buharlımızın çalışır durumda olmayışı, çeşitli kaynaklardan bulduğumuz fotograflarla avunmak durumunda kalmamız, Rahmi Koç, Ankara ve Çamlık müzesi http://www.modeltrenciler.com/site/content/view/84/43/ dışında ciddi bir müze işletmesi bile olmayışı. Üzücü ama gerçeğimiz bu.

Model mecrasına geldiğimizde bireysel yapılan kurgular dışında, kulubümüzde geçen yıl yapılan, bu yıl revize edilen kurgumuz dışında, kurgusu olan bir kulup, kişilerin bir araya gelmesi, gruplaşmalar dışında işleyişi olan başka organizasyon da yok. Bu da ülkemizin gerçeği. Bir örnek http://www.drehscheibe-online.de/ sayfasındaki Links başlığına tıklayın ve gelen sayfada Modellbahn: Vereine & Verbände (örgütler ve federasyonlar) başlığındaki linklere bakın. Demiryolu kulupleri ve model tren kuluplerinin sadece bu sayfada iletilen linklere bir göz atın.

Sonuçta durumumuzu biliyoruz, elimizdekini daha iyiye, içinde bulunduğumuz yapılanmayı daha iyi ve kaliteliye götürecek çalışmalar yapmalıyız.

« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2008, 14:26:22 Gönderen: Obiwan »

Çevrimdışı vefanuri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: A.B.D.
  • Yaş: 53
  • İleti: 69
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2008, 05:13:40 »
Okan bey,
cok dogru gozlemlerde bulunmussunuz. Tarih ve gecmis nadiren sahip cikilan konulardan degil midir hep ulkemizde?... Demiryollari da ne yazik ki bunlardan biri... MTK araciligi ile ortamin hareketlenmesi, Teoman beyin yaptigi gibi paylasimci cabalar cok guzel ve umut verici... devaminin gelecegine eminim...

FactoryDirectTrains (FDT) hakkinda biraz daha bilgi vereyim. Eskiden bu sirket sadece Broadway LImited Imports (BLI) ve Precision Craft Models (PCM) markali urunler satardi. Gecen yilin sonuna dogru web sitelerini yenilediler ve cogunluk hala bu iki marka da olsa, baska urunler de satmaya basladilar. Uzun bir suredir, kendi adlari altinda cikaracaklari Track Mobile'in reklamini yapiyorlardi, sanirim Nisan ayi gibi nihayet piyasaya suruldu... Oldukca iyi bir ilgi gordu diyebilirim...

BLI ve PCM, gordugum kadariyla Amerikada populer markalardan. HO olcekte kalite ve detay bakimindan Bachmann'dan daha iyi olduguna inaniyorum. BLI ve PCM aslinda neredeyse ayni, fakat DCC taraflari farkli. BLI, QSI marka sesli dekoder kullanirken, PCM Loksound kullanmakta.  BLI, son donemde QSI'dan uzaklasip, bu sene Blue Line serisi altinda kendi ses dekoderlerini kullanmaya basladi. Ilginci BlueLIne serisinde DCC decoder yokken DC'de sesli calismasi... Fiyat acisindan BlueLine haliyle daha makul seviyelerde...Umarim bir gun Harun bey'in bu markalari getirme durumu olur, hem fiyat hem de kalite acisindan Bachmann ve MTH ile guzel yarisacagina inaniyorum...

Laf QSI'den acilmisken, yakin zamanda QSI solutions sirketi ( http://www.qsisolutions.com ) QSI revolution adi altinda sesli bir decoder cikaracak. Eski QSI'lar sadece fabrikada takilabilirken, bu revolution loksound gibi sonradan takilabilecek... sanirim fiyat/performans acisindan ESU ile kiyaslanabilecek bir decoder olacak, en azindan buradaki beklenti bu yonde... rekabet her zaman iyidir...

Okyanusun oteki yanindan bildigim/ilgilendigim haberler simdilik boyle...

Selamlar...

-Vefa





 

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2008, 19:55:21 »
Vefa bey çok teşekkürler,

Bu QSI hakkında biraz daha araştırma yapalım, ESU gibi yükleme olanağı olabilecek mi ?


Çevrimdışı vefanuri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: A.B.D.
  • Yaş: 53
  • İleti: 69
Ynt: Factory Direct Trains
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2008, 20:36:04 »

Sanirim olabilecek.

QSI solutions web sayfasinda ( http://www.qsisolutions.com/products/q-revolution.html ) diyor ki:

Complete sound file downloading supports cut & paste or editing of sound records:

    * Horn/Whistle
    * Alternate Horn/Whistle
    * Bell
    * Diesel Motor
    * Chuff
    * Dynamic Brake Fans
    * Steam Generator
    * Pump
    * Cooling Fan/Vents

Diger ayrintilar da oldukca iyi bir teknoloji oldugunu gosteriyor... Fiyat konusunda da ESU'ya benzer olacak sanirim...