Gönderen Konu: Belçika'dan (Devam)  (Okunma sayısı 7409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CAN

  • Can Becan
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 73
  • İleti: 588
Belçika'dan (Devam)
« : Ekim 18, 2011, 20:36:36 »
Değerli Modeltrenciler,

Gezime kaldığım yerden devam ediyorum.

Ertesi gün Brüksel'de hanımın istekleri doğrultusunda gezerek geçirdik. Brükselde tramvay mevcut. Bizim Antalya tramvaylarını andırıyor. Binmeye gerek olmadı. Fotoğraf çekmeye de fırsat olmadı. Brüksel metrosundan birkaç resim koyuyorum.









Cumartesi sabah erkenden trenle Brugge'ye gittik. Brugge, Brüksel-Ostende demiryolu üzerinde son derece güzel ve bir okadarda turistik bir şehircik. Unesco'nun dünya mirası listesine dahil edilmiş. (Bizim Safranbolu'da öyle) Bu arada, Belçikada trenler hafta sonu %50 indirimli. Sabah saat 8.00 treni hıncahınç dolu idi. Akşam dönüşte zaten ayakta geldik. Bu güzergahta günde sadece yirmi expres sefer var, varın gerisini siz hesaplayın.

Brugge istasyonu,







İstasyondaki Kafeden bir poster ve bir model buharlı.







İstasyondan görüntüler,

















Brugge'de ufak bir modeltren dükkanı mevcut. Hanımı fazla kızdırmadan onuda ziyaret ettik.





Çok fazla model ve malzeme yok. Fiyatlarsa normalden %10 daha pahalı. Sahibide modeltrenci. Fazla satmak gibi bir arzusuda yok. Resimde sağda dükkan sahibi Geerte, solda ise bir İngiliz modeltrenci karıkoca. N ölçek kurgu yapıyorlar.





Geerteninde Continental Modeller dergisine girmiş bir kurgusu varmış. Dergiden bir sayfa koyuyorum. (Tabiiki dergiyi bana parayla verdi)





Başka birşey satın almayarak, çıktık ve keyifle şehri dolaştık. Akşam saat dört sularında, biraz dinlenmek ve birşeyler atıştırmak için adını daha önce duyduğum kafe-barı epeyce soruşturduktan sonra bulduk. Burası Rail City. Tren kurgulu kafe.





Hanımı bahçede birası ve tostuyla başbaşa bırakıp içeri daldım. Uzun bir salon. Sol tarafta 17.5 metreye 2.5 metre boyunda devasa bir kurgu. Sağ tarafta bir okadar daha planlanıyor. Barın ve kurgunun sahibi Daniel'le tanıştım. Tabiiki MTK logomuzu takdim ettim. Hoşbeşden sonra ısmarladığı birayı alıp dolaşmaya başladım. Çalışan kısmın yapımı üç sene sürmüş ve hala daha çok eksik var. Çok kaliteli bir kurgu işçiliği gözlemlemedim ama etkileniyor insan. Bir uçtan öbür uca yürümesi bile zaman alıyor. Tamamen bilgisayar kontrollü. Ben orada iken aynı anda dört katar ve iki car sistem hareket halinde ve belli bir senaryo dahilinde yürüyordu. Her on dakikada bir sistem gece moduna geçiyor, ortalık kararıyor, tam bir dolunay aydınlatması oluşuyor tren, istasyon ve bina ışıklandırmaları, hareketli reklam tabelaları... baya etkileniyorsunuz.































Kumanda masası ve teknik detaylar,











Resimde solda Daniel ve yardımcısı,





Kafenin broşürü





Yazımı burada noktalarken trenlerden yorulan gözlerinizi dinlendirmeniz için bir Brugge görüntüsü gönderiyorum,

Saygı ve sevgilerimle,

Can






Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Belçika'dan (Devam)
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2011, 00:51:47 »
Can dostum , ufkumuzu açtın vallahi , ben de trenli bir cafe düşünüyordum İstanbulda , olay deşifre oldu benden önce biri açar artık  ;D Resimlerden birinde  görülen Faller balondan bende de var ve iş bitince kurgunun üstüne asıcaz.

Bişi söylicem , ben sadece Brüksel'i gördüm , çok istememe rağmen Brugge gezisi yapamadım , eski binaları ve kanalları olan biblo gibi bir şehir , lütfen biraz da şehirden manzara koy.( örnek olarak bkn Ferda-Kemal Vıyana gezisi    ::)  )

Okan bey sataşmış , yemiyim içmiyim burdan hemen cevap veriyim , tamam biraz geciktik kabul ama 2012 nisan mayıs burası biter canım kardişim........... ( sakız gibi çamaşırlar kurumadan yani  :D  )
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Belçika'dan (Devam)
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2011, 10:00:41 »
Sevgili Can harika kareler. Cafe Rail City'e ve son resme bayıldım. Paylaşım için teşekkürler.

Ferda
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.