Model Trenciler Forumu > Üyelerimizin diaromaları, çalışmaları, yapım aşamaları.

Huseyin Ozsut Moduler Diorama

<< < (2/15) > >>

huseyinozsut:
Bugün oldukça yol kat ettim. Buna da bir kısa video hazırladım. Kalite hala yerlerde. Sanırım projektör almam lazım.  ;D

Blog 4:

sedat nişancı:
  İyi gidiyor,devam.Kolaylıklar dilerim

huseyinozsut:
Bugün sonunda kameranın sorununu çözdüm. Düşük ışıkta çok kötü çekiyordu. Su altı modunu açık unutmuşum... Görüntüler artık biraz daha iyi.

Ana taşıyıcıyı duvara monte ettim. Son iki modülü sabitleyen demirleri de sıktım. Duvara yakın modüllerden başlayarak yanyana ana taşıyıcıya modülleri yerleştirip, yedinci (ince uzun modül) modülü yerleştirince hepsi kilitleniyor. Tek bir vida atmadan işlem tamam. Modüller dikeyde hiç hareket etmiyor. O yüzden halkalı klips bile kullanmayacağım. Bu şekilde olacak. Ana taşıyıcı ve modüllere yükseklik ayarı yapmamı sağlayacak ayakları da monte ettim.

Geriye bir tek katlanır ayakları sabitlemek için bir çözüm bulmak ve modüllerin üstüne monte olacak kontraplaklar kaldı. Sonrasında dolap yapımına girişeceğim. Kontraplaklarla dolap tahtalarını aynı anda kestireceğim.

Blog 5:


Bu noktaya kadar diyeceklerim:

1: Kanal içine gömük küçük montaj demirleri hiç iyi fikir değil. Kullanmayın. L demiri çok daha sağlam.
2: Diş açmak için kullanılan kılavuz uçlar hızlı aşınıyor. Burada toplam 18 noktada kullanıldı. 12'incide uç beni zorlamaya başladı.
3: Çin malı (Alpha tools) 10.8V elektrikli vidalama aletim var. 4 yaşında. Aküsü ölmüş. Beni deli etti. Böyle bir işe başlarken, ucuz bir elektrikli vidalama makinanız var ise, yeni olmasına dikkat edin.

Diorama planım forumun planlar kısmında mevcut. Ancak buraya da koyayım:


Burada her bir kare 59cm. Dolayısı ile her bir 2x1 kare benim bir modülüm. Modüllerin dışına taşan bölge dolabın içinde kalacak. Dolabın içini de diorama alanı olarak kullanarak dioramanın toplam büyüklüğünü arttıracağım. Dolap ile modüllerim arasında 18cm civarında boşluk var. Bu boşluğu tak-çıkar tahta zeminli geçişlerle sağlayacağım. Aynı zamanda hem dolaba hem 7 modüllük bölgeye kilitlenerek, modüllerin yatay olarak hareket etmesini de büyük ölçüde kesecek.

huseyinozsut:
Tekrar selamlar,

Geçen bir kaç haftada dioramam için çok bir şey yapamadım. Ancak dioramamı yapabilmem için gerekli olan dolapları yaptım. Sitelerde kestirdim. Minifix delikleri açtırdım. Eve getirip IKEA mobilyası monte eder gibi montaj yaptım.

Dioramanın modüllerini birer raf gibi taşıyacak olan dolap odanın güzelliğini aldı götürdü. Cörk gibi duruyor köşede.  ;D Tahmin ediyordum gerçi; ama yapacak bir şey yok. O kadarcık özveri de gösterelim.  ;D Bu dolaplar dioramam için şart olsa da, dioramanın doğrudan konusu olmadığı için Video çekmeye değer bulmadım. O yüzden iki fotoğraf yüklüyorum. Sanırım karanlıkta iyi çeken bir fotoğraf makinesine ihtiyacım var. Müzik seti büyük dolabın durduğu yerde, küçük bir dolabın üzerinde duruyordu. Müzik setini odadan şutlamak istemediğim için ona yeni yer, o yere uygun da yeni bir dolap yaptım. Büyük patronu mutsuz etmemek lazım.  ;D
Müzik setinin durduğu küçük dolap:


Diorama modüllerinin duracağı büyük dolap:


İç eni 119cm. Derinliği 60cm. Modüllerimin her biri 118'e 59. Fotoğrafta görünen orta rafın da üzerinde ray kurulu olacak ( rafın üzerine 6cm yükseklikte bir çerçeve gelecek. O da bir modül gibi kullanılacak. Dolapta sabit duracak; ama o da olduğu gibi kaldırılıp taşınabilir olacak (taşınma durumuna karşı). Burası ray planımda Turntable'ın olduğu bölge olacak.

huseyinozsut:
Kontraplakları aluminyum çerçevelere monte etmeye başladım. İlgili video Blog 6:

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git