Gönderen Konu: Tren sevdalilari nasil aktive olur?  (Okunma sayısı 10253 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kuyumaz

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Ankara
  • Yaş: 67
  • İleti: 85
Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« : Ocak 23, 2010, 09:54:33 »
Ulkemizde katilimci toplumsal orgutlenmelerin en temel sorunlarindan biri ne yazik ki aktif katilimci sayisinin dusuk olmasi olarak bilinir. Son donemlerde MTK' da da kisisel gozlemlerime gore maalesef durum pek farkli degil. Ben dahil mesaj yazanlar yeni konu basligi acanlar sayisi yok denecek kadar az. Genel istatistikleri moderator arkadaslarimiz daha yakindan takip ediyorlardir ancak son uc gune bakilirsa:
20.01.2010 de 6kisi , 21.01.2010 da 4 kisi,  22.01.2010 da 2 kisi mesaj yazmis, maalesef 1000'i askin forum uyesinin bulundugu sayfamizda. Gecmis gunlerdede iki elin parmaklari sayisini gecmeyen yazarimiz ve pek cogu "ne guzel" yada "eline saglik" mesajlarindan, cevaplarindan olusan ana basliklar. Bende az yazanlardan biriyim ve neden? diyorum. Neden bu guzel hobinin guzel insanlari daha aktif paylasimci olmasinlar. Yonetim daha mi aktif olmali yada biz herseyi yonetimden mi beklemeliyiz yada hep beraber ne yapabiliriz bu guzel topluluk eriyip gitmeden. Ankara'daki ilk tanisma toplantisinda hic kimseyi tanimiyorken bazi onerilerde bulunmustum, bugun grubu biraz daha iyi taniyan olarak aklima gelen onerileri yaziyorum..hepimiz yazmaliyiz,daha guclu buyuyen gelisen yeni tren sevdalilarin aramiza katilmasi erki ile...
1- Daha fazla aktivite yapmali bunda israr etmeli  ancak her aktivite icin yonetimin fikir olusturmasini beklemeden kendi fikirlerimizi onerilerimizi yonetime ifade etmeliyiz.
2-Bogesel toplantilara katilimin artmasi saglanmali, herseye ragmen surdurulmeli (Ank. Grubu agir elestirilere ragmen mini kurgu projesini surdurmeli ve desteklenmeli) Istanbul bu konuda buyuk potansiyele sahip ve mutlak periyodik toplanmali ve sinerjisini bolgelere yaymali.
3-Her faaliyetin finansal bir yapisi oldugunu gozonune almali ve unutmamaliyizki bizlerin MTK ya bir finansal katkisi yok. MTK ya yeni finansal kaynaklar yaratmaliyiz,bu konuda fikir uretmeliyiz.
4- Yonetim bizlerede basitde olsa gorevler vermeli ve biz buna talip olmaliyiz
5-Yonetimin sempatizan ve diger grup uyeleri ile yakinlasmasi daha yogun olmali.
6-Yurt disindaki kardes forum ve kuluplerle iletisime gecmeli onlarin aktif sinerjik yapisindan ve isbirliginin gucunden yararlanmaliyiz.
Oneriler artirmak mumkun,simdilik aklima gelenler bunlar. amac daha iyiye gitmek olmasi dileklerimle...
Sevgi ile kalin, Tren sevdaniz daim olsun
















« Son Düzenleme: Ocak 23, 2010, 10:05:42 Gönderen: kuyumaz »

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2010, 15:22:41 »
Değerli dostum , aramıza yeni katılmanıza rağmen burayı benimseyip sevmeniz ve çözüm önerileri düşünmeniz gerçekten harika.

Evet son zamanlarda bazı dönemler site açısından çok durgun geçiyor.

Bu durumun birçok sebebi var,senin de dediğin gibi biz ulus olarak genellikle  ” birileri yapsın bizde bakalım” demeyi severiz ( buna ben de dahilim ) burada çok şık işler yapan insanlar var ama siteye koymuyorlar ,
Benim tespit ettiğim sebepler aşağıda.
Üyelerimizin bazıları tembellikten ,
bazıları “ hava yapıyormuş gibi oluyor ,utanıyorum “ dediğinden ,
bazıları yaşam gailesinin ağırlığından dolayı canı çekmediğinden
bazıları vakitsizlikten bazıları da “ kimse yazmıyorsa ben de yazmam” dediğinden dönem dönem bir suskunluk içine girmektedir. 
Tabi bir de sakin ,oturmuş ,dengeli, kendine güvenli ,alkış ve övgü açlığı olmayan üye tipinin burada çoğunlukta olması da az aktivite sergilenmesinin sebeplerinden biridir. ( yaptıklarını siteye koyan üyelerimizin çoğunluğu ısrarlar üzerine bu işi yapmaktadır )

Ankara ,Eskişehir ve İstanbul gibi yoğun üye olan yerlerde üyeler kendi aralarında toplanıp görüşüp trencilikle ilgili zevkli saatler geçirmekte fakat bunların çoğu da sitede yayınlanmamaktadır.
Bu durum , diğer şehirlerde tek başına olan ve bu işle ilgili bilgi ve haber alabilecekleri , hobilerini tatmin edici bir şekilde yapabilecekleri tek yer bu forum olan üyelerimize karşı aslında bir haksızlık oluşturmaktadır.Yani bizler burada bir arada her şeyi yaparken uzaktaki ve biraz mahrumiyet bölgesi sayılacak yerlerdeki dostlarımız bizim bu aktivitelerimizi okuyarak geçirecekleri birkaç keyifli dakikadan bile mahrum kalmaktadır.

Çözüm önerilerine geçmeden önce şunu da yazmam gerek bu forumda her ne kadar bir kurul varsa da , buna gerçek anlamda bir yönetim demek mümkün değil , çünkü en baştan böyle karar alındı , burası sadece üyelerin forumu , bir başkanı bile yok, kurulun tek vazifesi genel ahlaka aykırı  yazıları silip ,yazanları uyarmak ( son iki senede 3 ya da 4 defa olmuştur )ve genellikle neye kızdığı belli olmayan bazı üyelerin “ benim üyeliğimi silin “ talebini karşılamaktır.( bu da son iki senede sadece 2 kere olmuştur )

Çözüm önerilerim yok sadece bir tane önerim var,buranın sahibi yok buranın sahipleri var( yani tüm üyeler ) , herkes ona göre yazsın, çizsin, paylaşsın veya yapmasın.
Hepimiz daha aktif olmalıyız yani.

Bölgesel veya bireysel tüm aktiviteler herkes tarafından desteklenmektedir ve ilgiyle izlenmektedir.    ( arada tatsızlık çıkaran üyeler olabilir , aldırılmayacak ve devam edilecek )

Son olarak şunu yazayım , burada arada bir böyle durgun dönemler oluyor sonra düzeliyor , yani kaygılarımızı ve çözüm önerilerimizi iletmekte sorun yok  ama karamsarlığa kapılmayalım , burası sayesinde hepimiz mükemmel dostlar edindik , bu iş uzun soluklu bir keyif yolculuğu ve daha yıllarca beraber olup bir çok güzel etkinlik yapacağız.( burayı bizlere hediye eden Harun kardeşime bir kez daha teşekkür edeyim bari bu fırsatla )
Lütfen farklı fikirleri olan üyeler de konuya katılsın.
Başta konuyu açan dostum olmak üzere herkese selamlar sevgiler….
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2010, 15:26:44 Gönderen: kemalomay »
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı Eylem

  • Eylem
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 206
  • Eylemlerim devam edecektir....
    • GittiGidiyor Dükkan Satışlarım
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2010, 23:33:40 »
''Ankara ,Eskişehir ve İstanbul gibi yoğun üye olan yerlerde üyeler kendi aralarında toplanıp görüşüp trencilikle ilgili zevkli saatler geçirmekte fakat bunların çoğu da sitede yayınlanmamaktadır.
Bu durum , diğer şehirlerde tek başına olan ve bu işle ilgili bilgi ve haber alabilecekleri , hobilerini tatmin edici bir şekilde yapabilecekleri tek yer bu forum olan üyelerimize karşı aslında bir haksızlık oluşturmaktadır.Yani bizler burada bir arada her şeyi yaparken uzaktaki ve biraz mahrumiyet bölgesi sayılacak yerlerdeki dostlarımız bizim bu aktivitelerimizi okuyarak geçirecekleri birkaç keyifli dakikadan bile mahrum kalmaktadır.''

Katılmamak mümkün değil bu düşüncelere...
Üzülüyorum , hem de çokk. Koca Forum hayalet forum havasını ,üzerindeki ölü toprağını atamıyor umut, umut, umut,,,
saygılarımla
Eylem Keskin

Çevrimdışı chntez

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 41
  • İleti: 143
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2010, 01:05:33 »
Görüşlerinizde çok haklısınız. Ancak ben başka bir tarafdan bakmak istiyorum konuya ve kimsenin beni hayıflamasını istemiyorum, ama düşüncelerimizi de söyliyeceğiz tabi ki. Konu biraz da sistem ile ilgili. Yani okul hayatım boyunca kimse bana sanatla ilgili bir yardım vermedi ve ben kendi emeklerimle sanatı sevdim ve ilgileniyorum. Yaptığımız bu, hobi de olabilir sanatta. Okul yıllarımda çok güzel resim yapardım el işi derslerinde birinci gelirdim ama eve gidince ya da arkadaşlarımın ailesi olsun ve ya başkalaı bununla mı karın doyurucan derlerdi ve insan ister istemez bu lafları beynini bir yerinde saklıyor ve kendini sanatla ilgili olan herşeyden soyutluyor bu hobiyi de kapsıyor tabi.
 Gel gelelim gençlik yıllarına: bu yıllarda da resme ve diğer sanat dallarına devam ettim, evimde butün taşıtların kolleksiyonunu yapıyorum ve her aldığım ya da yaptığım modelle ilgili sevgilim ailem arkadaşlarım çocuk musun diyor. Allahtan şimdiye kadar bunlara hiç kulak asmadım ve bunun bana iyi geldiğini düşündüm. Tamam şimdi aylardır iş arıyorum ama bu hobi kafamın boşlaşmasını engelliyor.  
Katılımın azlığı için söylüyorum bunları yani cevabım bu hobi ya da başka hobi olsun çekinenlere, etrafından utananlara. Yukarıda yazdıklarımda haklı olduğumu düşünüyorum ve bu el emeğine ayrılan her vakit sadece zevk içindir.
 KEYİFLİ KATILIMLAR VE PAYLAŞIMLAR DİLERİM

Çevrimdışı İlyas Şıklar

  • ?lyas ??klar
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Eskişehir
  • Yaş: 62
  • İleti: 851
Ynt: Tren Sevdalilari Nasil Aktive Olur?
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2010, 22:33:56 »
Bilmem anlatabildik mi?... Saygılar... İlyas Şıklar

Çevrimdışı CAN

  • Can Becan
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 73
  • İleti: 588
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2010, 04:32:41 »
Merhaba,

Sn. Kemal Omayın görüşlerine katılıyorum, artı birkaç şey daha ilave etmek istiyorum. Bende bir kurgu yapıyorum. Bununla ilgili hiçbir şeyi bu forumda paylaşmadım. Halada paylaşmayı düşünmüyorum. MTK Eskişehir toplantısında ve Ankara Grup toplantısında kurgumla ilgili fotoğrafları herkese gösterdim,yani sakladığım hiçbirşey yok.

Ancak,

Forumu izlediğim yaklaşık iki sene içerisinde, forumda emeklerini sergileyen arkadaşların aldıkları yanıtları özetlerseniz bu genelde 15-20 adet elinize sağlık, güzel olmuştan öteye geçmiyor. Aramızda gerçek kurgu üstadları mevcut. Ama kimse gerçekçi bir eleştiri getirmiyor gördüğüm kadarı ile. Eğer ben kurgumu sizinle paylaşacaksam, 15 tane elinize sağlık mesajı için niye zahmet edeyimki. Bu zaten benim hobim ve amacım kendikendimi tatmin etmek, yahu can ne yapıyorsun bu kadar anlamsız bir ........ olurmu veya bu makası ......... konumlasaydın diye bir yorum daha göremedim açıkçası. Benim paylaşım anlayışım bu değil

Eğer sizden alacağım eleştiri mesajları beni küstürecekse, daha iyi, eleştiriye tahammülüm yoksa, o zaman bu forumdada yerim yoktur diye düşünüyorum.

Lütfen, düşündüklerinizi yazın,

Saygı ve sevgilerimle.

Çevrimdışı Atilla Sülün

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 45
  • İleti: 356
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2010, 08:36:46 »
evet can ben de sana katılıyorum. amaç burada eleştirilmek ki daha iyiye gidilebilsin. zaten forumların amacı da bu değil mi bilgi paylaşımı. eleştiriye kapalı olan da girmesin forumlara. ama şuna da dikkat etmek lazım eleştiri adına yapılan saldırılar da oluyor kimi zaman. işte bu hoş olmuyor.

Çevrimdışı ibrahim

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 54
  • İleti: 286
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2010, 12:12:25 »
Merhaba,

Bu forumda veya diğer bir çok forumda aktif katılım klasik sorun olarak görülüyor. Bu sadece ülkemiz insanı için geçerli değil esasında yurd dışında da bir çok forumda aktif katılım üye sayısına göre oldukça düşük olabiliyor. Toplumumuzdaki sıkıntı da çocuklukta aile içi iletişim, eğitim sistemi, iş yamında beklentilerin genellikle paylaşıma dayalı olmamasından kaynaklanıyor sanırım.

Forumda bir kaç farklı yaklaşım bile zaten zor katılımcı olan bir çok üyeyi sadece izlemeye geçmesine hatta üye olanların ziyaretçi olarak foruma girmelerine bile neden olabiliyor.

Forum sayesinde Türkiye'nin bir çok şehrinde çok değerli yeni insanlarla sanal ortamda veya bizzat tanışma imkanı buldum. Çok keyifli sohbetlere tanık oldum ve bundan sonra da bunun devam edeceğini bu suskunluğun geçici olduğunu düşünüyorum/ümit ediyorum.


İbrahim Kaygın


Çevrimdışı haldunabi

  • haldun bağbakan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul-kadıköy
  • Yaş: 69
  • İleti: 1590
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2010, 12:45:41 »
valla ben hem modelcilik, hem de geyik konusunda yeteri kadar aktif olduğumu sanıyorum,yazılanları desteklediğimi belirtir sevgilerimi sunarım

Çevrimdışı snapshot

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 18
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2010, 13:09:23 »
Konu tartışılırken aktive olmak konusunda ben de naçizane fikrimi dile getirmek istiyorum. Yakın zamanda üstadların modüler kurgusuna hayranlığımı dile getirmiş ve her türlü "çırak" desteği vermeyi önermiştim; ancak onu yazarken bile ne yapabileceğim konusunda pek fazla fikrim yoktu. Forumu incelerken yapılan işin fotoğraflarının ve detaylarının aktarılması işleminin pek çok üstad açısından zaman alıcı olduğu ve bir nev'i angaryaya dönüştüğünü düşünmeye başladım. Bir yandan da amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraştığımı ve bilgisayarlarla aramın iyi olduğunu hesaba katınca aklıma bir fikir geldi. O zaman kendi adıma şöyle bir aktivite önerisi getirmek istiyorum, kurgu çalışmasında olup da bunu paylaşacak vakti bulamayanlar için, ayak altında dolanıp yapılan işi fotoğraflamak ve tabi istek ve izin dahilinde yapılmakta olan işin detaylarını forumda paylaşma angaryasını üzerime alabilirim diye düşünüyorum. Tabi bunu yapabilmem ancak kurgu çalışmasında olan üstadların oluruyla mümkün, yoksa kimsenin atölyesini bir MTK paparazzisi edasıyla basıp fotoğraflamam veya dedikodu forum yazıları yazmam mümkün değil :)

Tüm üyelere ve özellikle kurgu çalışması olup paylaşmaya fırsat bulamayanlara buradan bir öneride bulunuyorum, biz amatör ve hevesli gençleri alın kanatlarınızın altına, usta-çırak ilişkisi içinde angaryaları biz tamamlayalım. O sırada biz de bir şeyler kapmış oluruz (hem model trencilikle ilgili hem de diğer amatör ilgi alanlarımızla ilgili). Böyle bir çalışma ileride destansı kurgu çalışmaları anlatımlarına ve belki bir metod kitap basımına kadar bile gidebilir?

Saygılarımla...

Çevrimdışı Atilla Sülün

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 45
  • İleti: 356
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2010, 14:27:26 »
evet bence de güzel bir öneri bu. mesela ben neredeyse 2 ay önce bitirdiğim apache plastik maket helikopteri uygun ortamlarda fotoğraflayıp buraya aktaramadığım için sizlerle paylaşamıyorum. tamam belki model trencilikle ilgisi yok yaptığım çalışmanın ama maksat paylaşım ve foruma değişik bir hava katmak.

Çevrimdışı ysunbul.1

  • Yusuf
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ESKİŞEHİR
  • Yaş: 64
  • İleti: 358
  • Dostluklar Cam gibidir,çabuk k?r?l?r,zor onar?l?r.
    • Emekli Makinist
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2010, 15:10:29 »
    Aktivite olabilme konusunda belirtilen görüşlere katılmamak elde değil,benim gibi modelcilik konusunda teknik bilgi eksiği olanlar sanırım takip etmekle yetiniyorlar,ama üretmek,birşeyler ortaya çıkarmak çok güzel,hele bunları diğer hobidaşlarla paylaşmak daha da güzel,bizlerede ellerinize,emeklerinize sağlık demek düşüyor.
    Son zamanlarda(son Tren kazasından sonra)işlerimin yoğunluğu nedeni ile foruma girme fırsatı bulamadım,bu gün bir fırsatını buldum,gerçekten çok birikmiş konu ve başlıkları var,vakit buldukça okuyup görüş bildirmeye çalışacağım.herkese böyle soğuk kış gününde içimizi ısıtan paylaşımların bol olması dileklerimi sunarım,iyi günler.
Yusuf SÜNBÜL

Çevrimdışı Barbaros

  • barbaros a??rbaş
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 61
  • İleti: 278
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2010, 17:38:02 »
sevgili Yalın kardeşim yaptığımız kurgunun fotoğraflanmaması paylaşılmaması gibi bi durum yok sadece Nedim kardeşimizin ofisi taşındığı için ara verdik. yoksa yapılan işleri sizlerden gizleyeceksek niye yapalım.hem yer durumu hava durumu bizim işlerimiz yani kısacası her durumda şu an hiçbir şeye müsait değiliz.en kısa zamanda başlarız diye ümit ediyoruz.aslada üstad değiliz.üstad olmak için daha binlerce fırın ekmek yemeliyiz... ;) ;)

Çevrimdışı Kerem CUMALI

  • Kerem CUMALI
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 54
  • İleti: 57
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2010, 21:34:58 »
Ben, Tren sevdalilari nasil aktive olur? dan ziyade,  -Tren sevdalilari nasil motive olur? konusuna değinmek istiyorum.
Nasıl aktive olur konusunda pek bir şey diyemem, çünkü daha aranızda yeniyim, kimse ile tanışmışlığım yok, samimiyetim yok. Zira yanlış anlaşılmaktan korkarım.
ama
Geçmiş dönemlerde başka hobilerimle ilgili konularda yaşadığım benzer tecübelere dayanarak, bu forum denen paylaşım platformlarınının dönemsel olarak durgunluğa girdiğini hep gözlemlemişimdir.
Amatör yelkenciyim, 3-5 aydır forumun yanına yaklaşmadım, nisan-mayıs ayına kadar yaklaşmam.
Motor sürerim yıllardır, pek bi severim ama bahara kadar pek girmem forumlarına çünkü ne gezi olur bu aralar ne başka bir şey.
Model trenciliğin mevsimini bilmem ama bana tam zamanıdır gibi geliyor.
Kendi adıma nedenim motivasyon, bende o ziyaretçiler gibi girip çıkanlardanım, e-maillerime baktıktan sonra 2. işim foruma bakmak.
Yeni mesajları okuyup geçiyorum.
Birde merkez/lere uzaksanız hem faaliyetlerden, hemde malzeme temini konusunda tam madursunuz.
Hepsi hepsi bir kaç adres var malzeme temini için onunda gözünün içine bakarız istediğimiz malzeme gelsin diye tabi olan malzemeleride kat be kat fazlasına alma pahasına...
 


Çevrimdışı snapshot

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 18
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2010, 09:55:53 »
NeBaMu ustaların çalışmalarının bir an önce başlayabilmesini can-ı gönülden temenni ediyorum, ailecek ilgiyle ve beğenerek izliyoruz sizleri :)

Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle, sizlere paylaşmıyorsunuz veya saklıyorsunuz gibi bir şey demek kesinlikle istemedim; hatta bugüne kadarki paylaşımlarınızı soluksuz takip ettim, hala daha arada girip girip bakıyorum eski paylaşılanlara. Üstad konusuna gelince, bilenler bilir bazı yerlerde (askeriyede olduğu gibi) sizden bir gün bile fazla deneyimi olan üstaddır, üsttür. Ben bu düşünceyle söylüyorum üstad diye (sonuçta henüz emeklediğim bile söylenemez). İzninizle öyle demeye de devam etmek istiyorum (Biraz abartmak gerekirse o masaüstü kurmalı telefon maketini gördükten sonra ülkeyi bile terk etmeyi düşündüm, ben ben sizinle aynı havayı solumayı hak etmiyorum diyerek  ;D).

Benimki genel bir öneriydi aklıma geldiği kadarıyla, belki bu çalışmalar esnasında başka türlü bir desteğe ihtiyaç olabilir veya belki hiçbir ihtiyaç da olmaz, tamamen duruma bağlı.

Kulübün bir gün Model Tranciler Akademisine dönüşebilmesi, Türkiye'de de kendi markasıyla üretim yapan markaların oluşması gibi hayallerim bile var. Bu hobinin yaygınlaşabilmesi, daha çok insanın bundan keyif alabilmesi için neler yapılabilir pek bilmiyorum sadece. İçinde bulundukça, deneyim edindikçe, paylaştıkça fikirler olgunlaşacaktır diye düşünüyorum.

Küçüklerde gereksiz artık enerji + büyüklerde tecrübe = MTK'da sinerji  :)

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2010, 20:34:01 »
Yalın, sevgili kardeşim , bir kaç gündür foruma giremedim ve bu güne kadar yapılmış en güzel teklifi kaçırmışım.
En kısa zamanda tanışıyoruz çünkü ben artık başlıyorum diaroma yapmaya ,hangi şekli yapacağımıza 2 gün önce Ufuk Baysalla kavga döğüş karar verdik.Birazdan Nedim,Barbaros ve Ufuk gelecek ve ünitelerin şeklini de çizeceğiz ve hemen marangozumu çağıracağım.
Senden sadece diaromanın değil bendeki lokoların da resmini çekmeni isteyebilirim.
İstanbulda oturduğunu gördüm şimdi , harika.
Tren modellerinin fotoğrafı en iyi nasıl çekilir konusunda internetten biraz araştırma yaparsan daha hazırlıklı oluruz.
Bunları yapmak bana diaroma yapmaktan daha zor geliyordu.
Selamlar sevgiler.....................
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2010, 01:47:22 Gönderen: kemalomay »
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.

Çevrimdışı snapshot

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 18
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #16 : Ocak 27, 2010, 09:15:02 »
Harika haber Kemal bey, ben hazırlıklarıma başlıyorum ve en yakın zamanda sizlerden haber almayı umuyorum...

Çevrimdışı kuyumaz

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Ankara
  • Yaş: 67
  • İleti: 85
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #17 : Ocak 27, 2010, 14:05:27 »
Hepimizin bildigi uzere, Neden ve Nicin sorulari genellikle yeni ufuklar acilmasina,  dusunmeye cozmeye yolacan sorulardir. Bu forumda da son dort gunde 550 okuru 19 yazari ile sozu olanlarin soyledigi yada en  azindan yazmayip dusundugu bir surec yasandi.
Yazar arkadaslarin - nerede ise - tumune katilmakla birlikte :
Sn. Kemal Omay'in... ,buranın sahibi yok buranın sahipleri var( yani tüm üyeler ) , herkes ona göre yazsın, çizsin, paylaşsın veya yapmasın.
Hepimiz daha aktif olmalıyız yani...
Sn Eylem Keskin :... Üzülüyorum , hem de çokk. Koca Forum hayalet forum havasını ,üzerindeki ölü toprağını atamıyor umut, umut, umut,,,
Sn. Okan Bekatli :... Buranın sahipleri olan üyelerimiz diyoruz, bir şeyler merak etmek, araştırmak, paylaşmak, sormak, kime düşer ? bu işle, trenle, tren modelciliğiyle ilgilenen kişilere, foruma girilebildiği internet olanağının olduğu her yerde...Evet ne yapalım ? birkaç öneri var, hangisinden başlıyoruz, önce kendimiz aktif olmak herhalde en kolay yapabileceğimizdir
Sn. Osman Can Becan : ...Eğer sizden alacağım eleştiri mesajları beni küstürecekse, daha iyi, eleştiriye tahammülüm yoksa, o zaman bu forumdada yerim yoktur diye düşünüyorum.Lütfen, düşündüklerinizi yazın,
Sn. Atilla Sulun :... amaç burada eleştirilmek ki daha iyiye gidilebilsin. zaten forumların amacı da bu değil mi bilgi paylaşımı. eleştiriye kapalı olan da girmesin forumlara. ama şuna da dikkat etmek lazım eleştiri adına yapılan saldırılar da oluyor kimi zaman. işte bu hoş olmuyor.
Sn.Ibrahim Kaygin :...Forumda bir kaç farklı yaklaşım bile zaten zor katılımcı olan bir çok üyeyi sadece izlemeye geçmesine hatta üye olanların ziyaretçi olarak foruma girmelerine bile neden olabiliyor...
Sn. Yalin Yatan :...Tüm üyelere ve özellikle kurgu çalışması olup paylaşmaya fırsat bulamayanlara buradan bir öneride bulunuyorum, biz amatör ve hevesli gençleri alın kanatlarınızın altına, usta-çırak ilişkisi içinde angaryaları biz tamamlayalım. O sırada biz de bir şeyler kapmış oluruz (hem model trencilikle ilgili hem de diğer amatör ilgi alanlarımızla ilgili). Böyle bir çalışma ileride destansı kurgu çalışmaları anlatımlarına ve belki bir metod kitap basımına kadar bile gidebilir?
Sn.Yusuf Sunbul :...üretmek,birşeyler ortaya çıkarmak çok güzel,hele bunları diğer hobidaşlarla paylaşmak daha da güzel...
Sn. Kerem Cumali :...Kendi adıma nedenim motivasyon, bende o ziyaretçiler gibi girip çıkanlardanım, e-maillerime baktıktan sonra 2. işim foruma bakmak.
Yeni mesajları okuyup geçiyorum.
Sn. Yalin Yatan :...Kulübün bir gün Model Tranciler Akademisine dönüşebilmesi, Türkiye'de de kendi markasıyla üretim yapan markaların oluşması gibi hayallerim bile var. Bu hobinin yaygınlaşabilmesi, daha çok insanın bundan keyif alabilmesi için neler yapılabilir pek bilmiyorum sadece. İçinde bulundukça, deneyim edindikçe, paylaştıkça fikirler olgunlaşacaktır diye düşünüyorum.

Cumleleri onemli ve ataslanabilecek cumlelerdi.
 Pek cogumuzda enazindan bir fikir olustu veya bundan sonrasi icin yeni onerilerin kapisini acmaya yardimci olur diye dusunuyorum. Bundan sonrasi icinde daha aktif olmali, onermeli, katilimci olmaliyiz.Hic degilse gelecek icin bu konuyu dile getirmemiz bir "kelebek etkisi" yaratir umudundayim.

Tesekkur ediyorum.
Sevgilerimle.

Not: Alintilar yazim sirasina gore yapilmistir.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2010, 14:10:24 Gönderen: kuyumaz »

Çevrimdışı kemalomay

  • Kemal Omay
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 25
  • İleti: 2880
Ynt: Tren sevdalilari nasil aktive olur?
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2010, 14:37:10 »
Evet Kadir kardeşim , uyuklayanları uyandırmaya vesile olduğun için teşekkürler.
Buraya koyulan bir resim ,bir link bile katılımdır ve görmediğimiz bazı şeyleri görmemize yarar ,hepimiz buradaki  birlikteliğin bir faydasını görmüş oluruz.
Yani 2 göz 2 el yerine, 200 göz ve el araştırma yaparsa hepimiz daha çok şey görmüş ve öğrenmiş oluruz.
YAŞLANDIĞIMIZ İÇİN OYUN OYNAMAYI BIRAKMAYIZ , OYUN OYNAMAYI BIRAKTIĞIMIZ İÇİN YAŞLANIRIZ.   G.BERNARD SHAW.