Model Trenciler Forumu > Koray Cenan

DJH Dakota SNCF CC65500 kit

(1/2) > >>

koraycenan:
Evet trenci dostlar bu aralar sürekli canım kitten tren yapmak istiyor. Açlığımı dindirmek için işe koyulmaya hazırlandığım 2. kit dakota işte resimler.Kutunu ağırlığı 1.2 kg :)
Bu arada bu kit ışıklı. Yani iş cok :)















koraycenan:
Evet model trenci dostlar, Dakota için startı vermiş durumdayım. İlk olarak modelin parçalarının sayımı yapıldı. Eksik gedik yok :)
Bu sederki modelimizde kesinlikle boya işlemi yapılacak. Mavi renk kullanmayı düşünüyorum. Bu modelde oldukça fazla çapak var öncelikle bu çapaklar temizlendi. Dijitate çevrilecek model. Normalde kitle beraber sadece beyaz gidiş yönü ışıkları gelmekte ama ben kırmızı ışıklarıda yapmaya karar verdim. Bir baskı devresi yapılacak. Sesli dekoder kullanacak. Şimdilik bu kadar. Resimler yakında.

ihsan:
Koray bey merhaba
Madem boyayacaksınız bütün parçaları çıkartmadan düşük basınçla kumlatsanız iyi olur gibime geliyor
Kumlama yapıştırmayada yardımcı olur

Kolay gelsin

koraycenan:
Sağol İhsan Abi bu konuya bakıcam teknisyende malum var. Bu düşük ısı lehimleriyle ilgili bilgisi olan var mı?. Yapıştırıcı yerine kullanmak istiyorum.

koraycenan:
Evet model trenci dostlar calışmalar devam ediyor. Bu kitten tren işi oldukça sardı beni zaten diaroma yapamıyorum en azından hazırlıkara böyle devam ediyorum. Bu kiti değerlendirecek olursam bir önceki günther et89 a göre en az 4 misli daha zor. Döküm olan parçaların hemen hemen hepsinde döküm çapakları ve izleri var buda tesviye için saatler gerektiriyor. Bu lokomotifi sesli dijital yapamaya karar verdim birde üzerindeki prevaneyide hareketli hale gecireceğim. Resimlemeye devam etmekteyim yakında koyacağım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git