Model Trenciler Forumu > Ferda Genç

Kurgu Hazırlıkları

(1/18) > >>

Ferda:
Değerli dostlar,                                                                                                                                                                     


Bu sene başında nihayet kurgumda kullanacağım binaların yapımına başlayabildim.  Bir kurgu planım olmamasına rağmen  binaların yapımının uzun süre alacağını bildiğimden çalışmaya bu şekilde başlamaya karar verdim. Kurgumu da tren planını öncelik alarak değil elimdeki binalara göre planlamayı düşünüyorum. Yakın dostlarımın bildiği gibi  kurgumda  trenlerin önemi benim için binalar, çevre düzenlemeleri, taşıtlar, figürler vs gibi elemanlarla eşdeğerler. Kısaca kurguma ilk bakıldığında büyük çoğunlukla ray ve trenler görünmeyecek, ana tema trenler olmayacaktır. Aksine trenlere olduğunca az yer ayırmaya çalışacağım.  Bu açıdan yapmayı planladığım  kurgum forumumuzdaki bir çok tren sever dostumuza sıkıcı ve yavan gelebilir. Yirmi sene önce böyle bir kurgu yapmayı planladığımda bu forum olmasa ve sizlerin güzel çalışmalarınız, paylaşımlarınız ve bilgi yüklemeleriniz olmasa idi trenlere belki şu anda düşündüğümden daha az yer ayırırdım. Neyse yazdığım gibi sene başı itibariyle bina kitlerinin montajına başladım. Kitlerden çıkan parçalar her ne kadar renklide olsalar plastiğin görünümü hoşuma gitmediği için tüm binaların boyama işlemini yeniden yapmaya çalışıyorum . Bitirdiğim binaların parçalarının hemen hemen %90 nını boyamak ve veya eskitmek zorunda kaldığımdan ve henüz airbrush kullanma becerisi ve cesaretine sahip olmadığımdan bu işlemleri maalesef fırça ile yapmak zorunda kalıyorum. Her ne kadar parçaların tamamını boyamıyorsam da bu güne kadar bitirebildiğim 20 binanın parça sayısı 4726.  Bu vakit alan ve sıkıcı boyama işinin airbrush ile  çok daha güzel bir sonuçla ve çok daha kısa bir zamanda yapılabileceğini farkında olmama rağmen daha o adımı atamadım.
Tabi bu arada resimleme işini de pek beceremediğimden fırsat buldukça ve çekebildikçe binaları sizlerle paylaşacağım.
Resimlediğim ilk bina Kibri Rathaus Leer 8380. Kit 474 parça.

Merak etmeyin diğer binaların paylaşımında bu kadar gereksiz yazı yazıp vaktinizi almayacağım. :)
Sevgiler, selamlar

Ferda











Ferda:
Bu kitte orjinalinde kağıttan yapıştırma olarak verilmiş kule saatlerini değiştirdim ve giriş merdivenlerindeki lambaları fonksiyonel yaptım. Kuleye Brawa’nın  pirinç den yapıma aksesuar setindendeki (Brawa 3604 (artık üretilmiyor)) saatleri ışıklandırma yaparak uyguladım
Kitlerin yapımı sırasında aydınlatmada oldukça vaktimi alıyor. Aydınlatmada ışık verilecek her pencerenin arkasına odacık yapıyorum ve her odaya ayrı bir led koyuyorum. Bunun sebebi tüm kitin içine birkaç led koyup karanlık olmasını istediğiniz pencereleri perdelesenizde kitin bir yerlerinden mutlaka ışık dışarı sızıyor ve bence çirkin bir görüntü veriyor. Ayrıca farklı pencerelerden farklı tonlarda ve renklerde ışık vermeye çalıştığımdan bu yol şart oluyor. Bu kit belediye binası olduğu için tüm ışıklar aynı renkteler. Giriş merdivenlerine kitten çıkan fonksiyonel olmayan plastik ışık direkleri yerine Brawa 4628 lambalarını direklerinden ayırarak kullandım. Lambalar kaba durmasın diye N ölçek tercih etmeme rağmen bence yinede büyük oldular. Toplam 19 adet led kullandım.

Sevgiler, selamlar

Ferda












kemalomay:
İşte benim yıllar önce boyamadan yaptığım bütün evlerime gıcık olmamı sağlayan hain adam bu.
Bütün parçaları tek tek boyadı , eskitti , ışıklandırdı.( ben aslen trenciyim , Ferdanın evlerine çok imrenmekle birlikte kendi evlerimin idare edeceğini düşünüyorum )
İleride gördüklerinize daha çok şaşıracaksınız , her birinde inanılmaz emek ve yıllarca toplanmış mükemmel malzemeler var.
Türkiye deki tüm model dükkanlarındaki mallar  kadar,  ev , fabrika , vs vs vs yapılmak üzere bekliyor.
Bakalım ne kadar zamanda bitirecek,yalnız resim konusunda hepimiz dertliyiz , sanırım foto programlarını kullanmayı öğrenmek zorundayız.
Kolay gelsin arkadaşım..........

HAKAN ERDAL:
ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAÐLIK

oruc:
 Işıklandırma mükemel.
 Airbrush ile boyamak kesinlikle çok farklı, çok düzgün yüzeyler çıkıyor El alıştırmasını kağıt  boyayarak yapabilirsiniz ve boyamaya basit kitlerden  başlayın.

 

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git