Gönderen Konu: Dizel Fleishmann F4235 - Eskitme  (Okunma sayısı 2572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan Ayhan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 44
    • Volkan AYHAN
Dizel Fleishmann F4235 - Eskitme
« : Şubat 28, 2011, 22:57:58 »
Uygulamasi buharli trenlere gore her ne kadar kolay gorunse de detayi olmamasindan dolyai daha dikkatli calisilmasi gereken lokomotifler. En azindan benim icin. Bu lokomotofdede uzun zamandir temizlenmeden calistirilmis bir dizel tren yapmayi dusundum. Modelin uzerinde bir kisim deformasyonlar vardir. Bu deformasyonlarinda uygulama esnasinda yok edilmesi gerekiyordu.

Dizel lokomotiflerde, trenin tavan kismi ve yan kisimlari daha onemlidir.





Ton olmasini istedigimde dolayi tavan kisminin orta bolumunu serit halinde Deck Tan boya rengi attim. Yan kisimalrina da yine boya / tiner orani 1/8 olacak sekilde bir katman attim.


Trenin ust kismida yan veya alt kisimlari yapmak kadar zevkliydi. Tavanda bulunan kapaklar ve geri kalan kismi mumkun oldugu kadar renklendirilmelidir. Bu renklendirme icin Light Dust, Standart Dust, European Dust ve Smoke pigmenti kullandim.


Acik tonlamanin ustune koyu renkte 1/8 oraninda Flat Balck attim. Burada attigim son koyu katmanin uzerinde cok hafif acik ton birakmaya dikkat ettim. Yine merdivenlerin uzerine parlatma islemi uyguladim. Bu sefen Alcrad boya kullandim. Ama metod kulak kubugunun uzerine almis oldugum boyayi once kagit mendilde bitirip sonra modelin uzerine uygulamak oldu.




Bazi koyultulmus bolgeler. Modelin yan tarafinda aslinda duz kirmizi olan modelin bircok renk tonlu hali.








Tavanin uzerindeki uygulama biraz daha belirgin.




« Son Düzenleme: Şubat 28, 2011, 23:11:33 Gönderen: Volkan Ayhan »