Model Trenciler Kulübü

Genel Konular => Multimedya Örnekleri => Simulatörler ( Microsoft Train Simulator , Trainz , Eisenbahn.exe ) => Konuyu başlatan: Okan - Haziran 25, 2007, 01:26:32

Başlık: Microsoft Train Simulator
Gönderen: Okan - Haziran 25, 2007, 01:26:32
2001 yılında çıkan simülasyon programı Microsoft tarafından neredeyse yetim bırakılmışken 2007 yılı Ocak ayında yeni bir versiyonunun çıkarılacağı duyuruldu.

2004 yılında oyunun 2. versiyonunun çıkacağı duyurulmuşken bundan vazgeçildi. Piyasaya başarılı bir giriş yapan Auran Trainz ve Train Simulator, MSTS kadar tutulmasa da bu kararda etkili olduğu düşünülen bir yazılım.

19 Ocak 2007 tarihli Microsoft duyurusunda Flight Simulator X(en yeni FS) başarısından sonra MS'in TS'inde yeni versiyonunu çıkaracağı söylendi. Ancak aradan geçen 5 ay içinde henüz yeni net bir ilerleme duyulmadı. Duyulan ve bilinen yeni oyunun eskisinden tümüyle farklı bir yapıda olacağı, dolayısıyla yaklaşık 6 yıldır üretilen eklentilerin nasıl kullanılabileceği düşündürücü.

MSTS eklentileri en fazla bulunabilen tren simülasyonu. Buharlı lokomotif simülasyonu gerçek zorluklar içeriyor, elektrikli ve dizel ile kolay diyebilirsiniz ama bir de görev tablosuna göre işlem yapıp zamanları tutturmayı deneyin, planlı, eğitimli bir sürüş kaçınılmaz.

Microsoft kendi ürününe ilişkin eklenti üretmekte de çekimser kaldı. Ancak ürün kendi içinde hazır olanaklar geldiğinden, pek çok meraklı kendi eklentisini üretti. Megabytlar büyüklüğünde dosyalarla farklı rotalar, aktiviteler bulunabiliyor. Bu konuda ülkemizde Şafak Aktaş önemli bir rolü yerine getirerek, MSTS uyumlu Türkiye modellemelerini gerçekleştiriyor.

www.railsimturkiye.com adresindeki forumunda Türkiye ile ilgili modellemeler ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

www.rail-sim.com adresinde ise ücretsiz üyelik ile download alanından dünyanın her alanından modellenmiş yörelere ilişkin dosyalara ulaşabilirsiniz. Bu sitedeki pek çok dosya önkoşul olarak Xtracks diye ücretsiz bir yüklemeyi gerektiriyor. Yine sitede bulabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Microsoft Train Simulator
Gönderen: Şafak Aktaş - Haziran 27, 2007, 09:50:36
Merhabalar

Bildiğiniz üzere, 2001 yılından beri Microsoft Train Simulator için lisanslı olarak TCDD lokomotif ve vagonlarını üretiyorum. 3 boyutlu model üretimi yanında, Microsoft Train Simulator (MSTS)'ın teknik özellikleri üzerinde yaptığım değişikliklerle oyuna birçok yeni özellik ekleyebildim. Kuju ve Electronic Arts işbirliği ile çıkacak olan "Rail Simulator"da da aynı şekilde TCDD modelleri ile devam edeceğim. Bu oyunlarla ilgili bilgi almak veya soru sormak isterseniz, lütfen bana ulaşın. Her konuda yardıma açığım. Sağlıcakla kalın...
Başlık: Ynt: Microsoft Train Simulator
Gönderen: MEHMET erdoğan - Nisan 24, 2008, 13:28:25
şafak bey tren similatörü nasıl temin edebiliriz.fiyat olarak nekadar yardımcı olabileceginizi söylediniz internet sitesinde gördüm zevkli bir oyun oynamadım tabiki ama bire bir aynı yoksa sizin programmı.ucuz bişeyse şahsen almak isterim.selamlar.
Başlık: Ynt: Microsoft Train Simulator
Gönderen: Şafak Aktaş - Mayıs 26, 2008, 21:27:50
şafak bey tren similatörü nasıl temin edebiliriz.fiyat olarak nekadar yardımcı olabileceginizi söylediniz internet sitesinde gördüm zevkli bir oyun oynamadım tabiki ama bire bir aynı yoksa sizin programmı.ucuz bişeyse şahsen almak isterim.selamlar.

Özelden mesaj attım size Mehmet Bey.