Gönderen Konu: Arkadaşlar Bir Sorum Olacak.  (Okunma sayısı 3423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mali87

  • Ziyaretçi
Arkadaşlar Bir Sorum Olacak.
« : Ocak 11, 2007, 01:02:31 »
     Selam arkadaşlar çekmiş olduğum fotoğrafların çözünürlüğünü düşürmek istiyorum nasıl yapabilirim.Adobe photo shop var beceremedim basit bir şekli varsa yadımlarınızı bekliyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

     mali.....

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Arkadaşlar Bir Sorum Olacak.
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2007, 01:22:17 »
mali selam,

photoshop'ta bir resim aç. o resim seçili iken menüden image --> image size'ı seç. açılan pencerede altta "resolution" var. ayarlamayı oradan yapabilirsin. çözünürlük düşürüldüğünde pixel boyutları değişsin (yani doküman boyutu pixel bazında değişsin) istemiyorsan en alttaki "resample image" kutusu seçili olsun. bu durumda imaj boyutun pixel bazında değişmemiş ancak çözünürlüğün düşmüş olur.

aksi halde (yani "resample image" seçili değilse) pixel boyutları değişeceğinden imaj küçülecektir. bu pixel işi adamın kafasını karıştırır. anlaşılmayan birşey varsa çekinme sor.

kolay gelsin.

cem.

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: Arkadaşlar Bir Sorum Olacak.
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2007, 09:42:57 »
Photoshop'da bir dosya açtıktan sonra:

Image-Image Size penceresinde Width ayarını 20-25, Resolution ayarını 72 civarında tutarsanız benim gönderdiğim resimlere eşdeğer dosya elde edersiniz.

Eğer yinede büyük gelen dosya olursa (ki çok düşük bir olasılık) o halde Width=17-18, Resolution= 65 değerlerine kadar indirebilirsiniz.

Aşağıdaki resimden ayar penceresini görebilirsiniz:   

mali87

  • Ziyaretçi
Ynt: Arkadaşlar Bir Sorum Olacak.
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2007, 23:25:23 »
     Kamil ve Cem beyler ilginize çok teşekkür ederim sağolun varolun.Adobe photo shop adamı hasta ediyor vallahi bende arama motorundan Picasa2 diye bir photo shop programı indirdim çok süper bir proğram hemde türkçe tavsiye herşey gönlünüzce olsun.

     
     mali....