Gönderen Konu: Haydarpaşa-Adapazarı Seferleri yeniden !?..  (Okunma sayısı 2102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ugur

  • Uğur Kadıköylü
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Türkiye / Manisa
  • Yaş: 34
  • İleti: 233
  • Manisaspor
    • Siber Savaş
Haydarpaşa-Adapazarı Seferleri yeniden !?..
« : Aralık 16, 2014, 12:11:40 »
BANLİYÖ TREN SEFERLERİ YENİ YILDAN İTİBAREN BAŞLIYOR.



Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, iki yıl önce Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren çalışmaları kapsamında seferleri durdurulan Adapazarı-Haydarpaşa hattının yeni yıldan itibaren Arifiye-Pendik arası hizmet vereceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile birlikte Yüksek Hızlı Tren ile Gebze'den Adapazarı'na gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman, günde ortalama 20 bin yolcu taşırken iki yıl önce Ankara- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren çalışmaları kapsamında seferleri durdurulan Adapazarı-Haydarpaşa hattı konusunda açıklamalarda bulundu.

Adapazarı-Haydarpaşa tren seferlerinin yeni yıldan itibaren Arifiye-Pendik arası çalışacağını açıklayan Kahraman, Adapazarı-Arifiye arası ADARAY'ın çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Adapazarı-Haydarpaşa tren seferlerinin durdurulduğunu hatırlatan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Adapazarı lokal olarak ADARAY ile sorunu çözmüş ama bizim temel amacımız, yine eski mantıkla İstanbul'dan başlayıp Adapazarı'na gelebilecek banliyö trenlerin bir an önce hizmete girmesi konusunda denetim yapıyoruz" diye konuştu. Adapazarı Garı'nın özelliğinin bozulmamasının gerektiğini ifade eden Akar, "Sakarya'daki milletvekili arkadaşlarımın işine karışmıyorum. Sadece banliyö trenlerinin ne zaman çalışacağı ve nereye geleceğiyle ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2014, 12:24:36 Gönderen: Uğur Kadıköylü »
Millî olmayan bir hükûmet milleti her vasıta ile felâkete götürdüğü zaman, bu milletin her ferdinin millî duygulara kapılarak isyan etmesi hak değil, millî bir görev olur.