Gönderen Konu: SOHBET BÖLÜMÜ AÇILDI!  (Okunma sayısı 4915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
SOHBET BÖLÜMÜ AÇILDI!
« : Ekim 12, 2007, 03:49:51 »
Arkadaşlar merhaba,

Bütün tematik forumların genel problemidir; üye sayıları, konular, mesajlar çoğalır, dostluklar, samimiyet artar, hoş sohbetlere dalarız ve bir de bakarız ki forumun temasını oluşturan konudan uzaklaşmış binlerce mesajımız olmuş.

Bir açıdan hiç problem değil, yazıyoruz, çiziyoruz, eğlenip mutlu oluyoruz.

Ama malesef bir şey daha oluyor. Forumun ana temasıyla ilgili (burada haliyle model trenler ve demiryolları) mesajları arayıp bulamıyoruz. Mesajlar arasında kayboluyoruz.

Mesela yeni bir üyeye "Teoman Bey'in eskitmelerini gördün mü?" diyoruz. "Yoo nerede, forumda mı var?" diyor.

Birisi "Lokoya nasıl dekoder takacağım?" diyor. "Forumda var, Nedim bey resimli olarak anlatmıştı, baksana" diyoruz. Bulamadım diyor.

İşte bu sebeple gene sitemizin bir bölümü olarak ama forum dışında bir sohbet programı/bölümü oluşturduk.

Burada istediğiniz gibi muhabbet edebilir hatta günümüz tabiriyle "geyik" yapabilirsiniz. Sonuç olarak buradaki "forum" konuların arasına girmeyeceği için forumdaki konuların bütünlüğünü bozmamış oluruz.

Önümüzdeki günlerde forumda konu dışı mesajların ayıklanmasına başlayacağız. Bu çok zahmetli bir iş. Bütün konu ve mesajların gözden geçirilmesi ve geçerliliği kalmamış veya konuyla ilgisi olmayan mesajların ayıklanıp silinmesi ve konuların bütünlüğünün tekrar sağlanması için uğraşacağız. Şöyle bir baktığımızda şu ana kadar yazılmış 16,000 e yakın mesajın 10,000 den fazlasının, artık hiç geçerliliği kalmamış veya konu dışı mesajlar olduğunu görebiliriz. Bunlar arasında kaybolmayı, aradığımız bulamamayı herhalde hiç birimiz istemeyiz.

Konu dışı mesajların ayıklanmasından kastım, mesajların sadece teknik bilgi içermesi gibi birşey değildir. Yeni bir üyemize hoşgeldin mesajları tabii ki arzu edilir birşeydir ve hatta yapılmalıdır. Ama zaten forumda bununla ilgili bir kategori bölümümüz var, orada yapabiliriz. Ya da güzel bir çalışmayı övüp, tebrik edebiliriz. Bahsettiklerim bunlar değildir. Yani "aman bunu da mı yazmasam" diye de düşünüp abartmayın tabi. Kısacası anlık, genel geçer konularımızı, hatta sohbetlerimizi artık bu yeni açtığımız bölümde yapalım.

Yeni bölümün adresi: http://www.modeltrenciler.com/sohbet

Selamlar,

Harun