Model Trenciler Forumu > Eray Saraç

Yettim Osman abi.

(1/14) > >>

eraysarac:
Büyük üstad Tufan beyin inanılmaz destek ve bilgi birikimi ile Osman abimden hemen sonra bende Diaroma çalışmalarına başladım.
122x244 cm ebatlarında bir stant üzerine kurulacak olan diaromada aradığım ,istediğim her şey oluyor kısmetse.Şu an ray yerleşimi ve eksik olan rayların temini konusunda çalışıyoruz.
Yeni diaroma yapaacak arkadaşlar öğrendiğim ilk kural

eraysarac:
Öncelikle ne yapacağınıza karar verin.Bunu yaparken seçeceğiniz diaromanın duracağı mekandan tutun,size maliyeti,kurulumun zorluğu,işçiliği, herşeyi hesaplıyacaksınız.
Kural 2 ye gelince

eraysarac:
Kural 2 ; Seçtiğiniz diaromada neler istiyorsunuz.Yani hayalinizdeki kurguyu iyi tasarlayıp seçmeniz gerekiyor.Mesela ben hep içinde tüneli olan,köprüsü olan,gölü ve kayıkları olan,ve çok modern olmayan kasaba içeren bir kurgu istiyordum.Şu an başlanan kurguda bunlar var.
Hepinize sevgiler selamlar.

eraysarac:
Teşekkürler dostlar . Öncelikle dilerimki Allah isteyen herkese versin gönlünce herşeyi.
Haftasonları uğraşabiliyor olmakla beraber uzun saatler vererek hızlı ilerlemeyi istiyorum.Ve ilerlemeyi baştan sona fotoğraflayarak olaki örnek teşkil ederde birileri yararlanmak ister diye sizinle paylaşıyorum.Bu hafta sonu ray döşeme işi bitti.Rayların etrafını kalın çizgilerle işaretleyip rayları çıkarttık.Yalnız dikkat edilmesi gereken eğer raylarda değişiklik olduğunda açılar bozulur diyosanız her rayı çıkardığınız yere rayın kod numarasını kurşun kalemle yazın.Ben öyle yaptım ama siz belki daha pratik bir yöntem bulabilirsiniz. 

eraysarac:
Daha sonra standı dışarı çıkarıp altını üstünü ahşap koruyucu ile boyadık.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git