Gönderen Konu: Model tren üreticileri hakkında söylenenler...  (Okunma sayısı 3185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Model tren üreticileri hakkında söylenenler...
« : Ağustos 14, 2008, 11:32:32 »
Bugün Railways of Germany forumunda aşağıdaki yazışmaları farkedince paylaşmak istedim. Adını verdiğim forumdaki üç kişinin mesajlarını kopyala ve yapıştır yapıyorum. Hoşumuza giden veya gitmeyen düşünceler olabilir bunlar sonuçta aşağıdaki üç kişinin düşüncesi, bu konuda çokça yanıt ve farklı düşüncenin de gelmesini de bekliyorum. http://germanrail.8.forumer.com/viewtopic.php?t=2328&highlight=

Ancak model tren endüstrisindeki gelişmeler, firmaların kaynak yaratma, maliyet düşürme, olamadı grupların ellerindekini markaları satması gibi bir çevrim içinde, genel olarak dünyadaki ekonomik sıkışıklığa paralel nefes alma çabalarını gösteriyor. Önce Lima, Rivarossi, Liliput, sonra Roco, ve daha sonra Fleischmann ile devam eden bu hareketin Marklin ve Trix'i içine alacak şekilde devam etmesinin bizim için; bu dünyanın, üretici olarak alakamız olmayan, satıcı veya tüketici olarak da uzağında olan bizler için kalite ve uygun satın alma bedelleri dışında başka bir beklenti oluşturması mümkün değil ama bu da olabilir bir şey gibi görünmüyor.

Alan Rees :
Actually, if you want to start a good rumour, then try suggesting when Märklin will be bought by Haslberger. The recent departure of their manager, Axel Dietz, has led to a lot of speculation about their future. Kingsbridge may want to sell before too long in order to realise their profit. The mayor of Göppingen would of course prefer a Swabian owner.

Phil Barker:
You are dead right Tim about Bachmann companies - Liliput is beginning to get it's name back after some real howlers early on after the takeover.

Tim Hale:
More likely is that Trix will be sold off as it is not 'core' business and this might be better for Trix as it needs to get away from the toy-like image of Maerklin.


« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2008, 11:39:58 Gönderen: Okan »

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: Model tren üreticileri hakkında söylenenler...
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2008, 01:30:31 »
Okan selam,

Fanatikler herhalde her yerde var. Tim Hale kimdir, önemli bir adam mıdır bilmiyorum ama o da anti marklin bir adam herhalde.

Evet Marklin detay açısından ilk sırada bir marka değil ama "toy-like" bana abartılı geldi.

Şimdi linke girip bakacağım.