Genel Konular > Digital Sistemler İle İlgili Konular

Roco-Lima Dcc Uygulama

<< < (2/3) > >>

aliaksin:
Merhabalar,

Ben Marklin-Trix Roco-Fleischmann ESU Seuthe Viessmann-Vollmer-Kibri markalarının bayisi ve yetkili tamir servisi ve yetkili digital çevrimcisi olarak çalışmaktayım. Benle irtibata geçerseniz sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ali Aksın 5336545599

Kerem Türker:
Sermet Bey açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz motor ölçümlerini uygulamayı yapmadan önce ölçtük. decoderin kitapçığındaki verilerin altında kaldığından decodere zarar vermeyeceğimize karar verdik. Fakat Roco eski nesil bir loko. Sanırım 1988 model. Dolayısıyla içerisinde kablolama ve decoder için elverişli alan bulunmuyor. Tam işi bitirdik sorunsuz çalıştırdık bu sefer de kabini şaseye oturtamadık. Şimdi mevcut kabloları çok daha inceleri ile değiştirip tekrar deneyeceğiz. Limanın lehimleme işlemlerini bitirdim. İçi 3 oda 1 salon daire gibi. Her türlü ilaveye müsait. Işıklandırma konusunda karoserde tadilat gerekiyor. Yapay far görünümünü boya ile yapmışlar. Delmek için de cesaretim yok açıkçası. mesele neticelendiğinde burada videolarını paylaşacağım... Saygılar...

fvefa:
Ya Kerem şu çalışmalarınızı güzelim dizeller elektrikliler üzerinde yapmayın. Sende vardır illaki boyler hatta boylerler. Topluyordun Dortmund da. Yanarsa boyler yanar üzüntü olmaz. Zaten dijitale yakışmıyolar. Analog devam edersin özel bi hatta onlarla.  ;)

Kerem Türker:
Abi malum biz omurgasız trenciler katenersiz kurguda elektrikli loko yürütürüz. Biyelli dijital olmuş analog olmuş bizi üzmez. Normalde biyelli toplamıyorum ama bi tane hornby 8f var tcdd üretimi olan. Ona da ses decoderi aldım. Ama açmaya tırsıyorum çok narin diye. Ferdi abi senin için onu açıp montaj yaparken fotoğraflıycam.

Aynur&Sermet:
Kerem Bey tekrar kolay gelsin.

Loko içindeki ağırlıklar genelde çok kolay törpülenebiliyor yada demir testeresi ile kesilebiliyor, tabiiki gövdeden kolayca ayrılabiliyorsa.Eğer varsa freze ile son derece düzgün bir şekilde bu küçültme işi yapılabilir. Kablolar için o kadar uğraşmayın.
bendede bir miktar lima loko var. bazılarının içi rahat geniş ama bazıları dardır. ben demir testeresi ile ağırlıkları küçülttüm ve dekoder taktım .
Ama biliyorsunuz lokonun ağırı makbul. bir orta yol bulunacak.

selam ve sevgiler.

Sermet Eray

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git