Gönderen Konu: Buharli - Marklin 3309 - Eskitme  (Okunma sayısı 2572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan Ayhan

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 47
  • İleti: 44
    • Volkan AYHAN
Buharli - Marklin 3309 - Eskitme
« : Şubat 28, 2011, 22:29:39 »
Bu buharli lokomotifte eskitmenin dozajini biraz daha alt seviyelerde tutmayi hedefledim. Ihtisamiyla beni buyuleyen eskitirken buyuk zevk aldigim bir model oldu.





Oncelikle modeli yuruyen aksaminda ayirip, isleme kasa ve isleyen kisim oalrak ayri calisarak basladim.





Model elime alir almaz fabrikadan cikmis goruntusu veriyordu. El tutulmasinda dolayi ust kismi hafif yaglanmis ve parliyordu. Hem bu gorunumunu kaybetmesi hemde koseleri toz, kir goruntusu yapmak icin acik toz rengi pigmentimle yuvarlak uclu kalin firla ile kazanin uzerinde ki kimi boguma falza kimi boguma az pigment serpistirip firca ile yedirdim. Parlaklik biraz daha azaldi.


Ayni uygulamayi pas pigmentleri ile uyguladim. benim elimde uc adet toz, uc adette pas pigment var. Light, Starndart ve Old. Bunun bana artisi renk tonu fazla oluyor. Tek pigment belirli sure sonra goize hos durmayabilir diye dusundum. Yine bogumlara  pigmenti hafif dokerek veya fircanin ucuna alarak yerdirdim. Burada amac kazanin uzerinde yillanmis demir goruntusu yaratmak. yaparken bile demirin kokusu burnuma gelmedi degil.






Trenin yan taraflarina da ayni etkiyi verebimek icin farkli tonlarda yukaridan asagiya dogru yedirdim. Kirmizi bolgelerde ayni uygulama yapildi.


Isin en zevkli bolumu kazan ve ustundeki borular. Kazan ustunde buluan borularin gectigi bazi bolgelere pas uygulandi. Civata somun bulunan yerlere ve borularin bazi kisimlarina suruldu.


Bazi metallerin parlatilmasi kisminda koseler, metalin metalle surtundugu yerler Chrome silver ile parlatildi. Kursun kalemde uygulanabilir.


Yaya uygulanmis olan parlatma ve o safhadan sonra yaylarin araina uygulanmis hafif pas efekti gorunuyor.


Merdivenlerde aygin bastigi bolgelerde de hafif parlatma uyguladim. Bu uygulama kulak cubuguylada kruu fircalama yontemiylede olabilir. Kuru fircalama fircanin ucuna almis olunan boya kagit mendile boya bitene kadar uygulanir. Her ne zamanki artik kagit mendilde iz birakmiyor o zaman modele uygulamabilir ve fircanin modele uygulanmasi sirasinda fircanin arasinda kalmis olan boyada ortaya cikar.








Komur kismi icin kurdanin ucuyla almis oldugum boya yi nokta nokta dokundurarak 8-10 iz birakiyorum.


« Son Düzenleme: Şubat 28, 2011, 22:53:05 Gönderen: Volkan Ayhan »