Gönderen Konu: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri  (Okunma sayısı 9424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« : Ocak 09, 2007, 22:10:41 »
Daha oncekı sorular üzerine 1/87 kamyon tır ve iş makınası deneyimlerimi paylaşıyorum


1/87 araç modelciliginin kralı Herpadır herpayı albedo ve awm-amw takıp eder sonra roco-minitanks,  rietze, preiser , brekina, kibri ve wiking roskopf gelır. Diger bır ikide küçük çaplı fırmlara var SES ve RC modelle , trident vs.. gibi Burda görmediginiz diger diecast üretimi araçlar bence oyuncaktır...

Yukarıda saydıgım modeller bırbırıyle ilişkilidir söylekı albedo ve amw-awm herpa yan kuruluşlarıdır ve roskopf ta wikinigin yan kuruluşudur . Albedo ve amw-awm durumunu soyle ozetleyebılırrız herpa temel olarak 30 model üretıyorsa buna ek olarakta awm ve albedo 100 model daha fason olarak uretır mesela bira serisş kamyonları yada yerel naklıye sıreketleri gibi mesela bendeki trans salkım ve dıger schenkel-arkas lar albedodur . Bunun yanısıra bu fason üretım olayını herpada yapmaktadır ve exculisve serie dıye bır serı yapmıstır. Bu seride de özel firma tırları ve önemli günlerın araçları üretılmıstır mesela maersk in nakliye sirketi norfolk line gibi yada herpanın 100.
yılı serefıne üretilen seriler gıbı. Eski özel seriler koyu yeşil üzerine posche yazısızna benzer bır hatatta kırmızıyla yazılmıştır. 90lardan itibaren özel serilerin ve herpalarında kutuları degisti normal herpalar kırmızı kutuya özel serilerde metalik renkli kutuya döndü. Beyaz renkli kutularda yarı özel seri gibi birşey özel seriden daha fazla üretiliyorlar ama önemli olaylar için üretiyorlar.Fakat herpanın özel serisi albedo veya awmnin araçlarından kalite olarak üstündür bu üstünlükte şöyle acıklanabılır: tekerleklerinin kesimleri daha iyidir,bazı albedo amw lerde motor açılamaz ve bazı parçalar uyumsuzluk gosterbılır.(bu sacede bazı albedo yada awm ler için geçerlidir herpalardan üstün albedo ve amw lerde vardır).

  Herpa ile amw albedo ilişkisinde ilk yıllarda albedo kutularında herpa markalı araçlar çıkardı ve bu araçları herpa kendı kutularına hiç koymadı scanıa 110 lar 111 ler volvo f88 89 lar hepsının altında herpa yazardı ve herpa %100 herpa kalıpları ıle uretılırdı sonra 80lerın ortalarına gelindiginde albedo ve awm kendı damgalarını basmaya başladılar ve tırlarda herpa kalıp kullanam oranı %70lere düştü ve yine herpada olmayan bazı modelleri(aynı kamyonunun farklı renlerının dışında farklı kamyon modellerı) piyasaya sürmeye basladılar. Bu modeller mercedes benz sk 88 lerın arkası camlı ve boyalı tıpı ve volvo F seırısının 3. serısıdır . henuz elıme gecmedı ama dafların 3300 lerın ıkıncı serısını de herpa atlamış üretmemiş  muhtemelen bu seriyide albedo yada awm ürettı.

Fakat 90ların ıkıncı yarısına gelındıgınde globalızım ruzgarına herpa  çin üretimine gecmişti artık kutularda West Germany yada Germany degıl China  yazıyordu tabi onunla beraber albedo ve amw de çin oldu fakat hem albedo hemde awm eskı başarıları devam ettıremediler ne yazık ki. Awm hala yaşıyor bir iki lokomotif modelle yollarına devam ediyorlar bunlardan biride ülkemizde de çok satılan setranın top clas otobüs serileridir.

Bu arada concor ve herpa magic i unutmamak lazım concor herpanın amerika ve canada subeşidir. Concor amerikan modelleri üretir hoş amerikada çok söz sahibi bir firma degildir fakat ürettigi tırlar herpadan çokda detaylıdır , tabi orjinal kutuda ve aksesuarları ile bulmanız lazım ki detayları görün tepedeki kornalar aynalar ve daha neler neler. Gelelim herpa magic e herpa magic herpanın yan sanayisidir diyecegim ama ona yan sanayi demek yan sanayiye hakaret olur. Herpa magic çok basit diecast oyuncaktır tek özelligi ebatı 1/87  ama görüntüsü bence hiç kamyonla alakası yok....

 Herpa ile özel serilerin farkına gelince sahiden de çok aşırı detaylar dısında bır fark yok kenarlardaki işaretler yada sinyal lambalaırının boyanması yada özel serideki üretilen firmanın sahiden de özel olması dışında bir fark yok ya da baska bir deyişle herpa , herpa ozel seri , albedo , amw-awm aynı
kalıpları kullanır tamamen aynı kabin şase vb..  kalıpları sadece boyamayı ve fırmaları farklı yaparlar kalıplar ve kalıp detayları aynıdır. (bazı istisnalar hariç)

Wikinge gelince , roskopf rus yada eskı sovyet markasıdır benım bıldıgım eskı dogu blogu fırmalarının üretimlerini yapıyor kamyon olarak özellikle mecesdesin herpa ve wiking de olmayan kısa camlı modelinıi tüm varyasyonlarını , sauerer gıbı fırmalrında araçlarının tüm varyasyonlarını ve man ın da son büssıng logolu ürettigi tırlarının tüm varyasyonları(f90 lar turkıye ye gelmeden bu araclar ara nesil olarak 90larda turkiyede man-manaş olarak piyasaya sürüldü) . Wiking roskopf firmasını satın aldı .(ne zman aldıgını bılmıyorum) ve ortak ta katalog cıkarmaya başladılar
ve bildigim kadarıyla roskopf wıkıng fırması içinde eridi ve kapandı.


Bir model ne kadar çok parçaya ayrılabiliyorsa o kadar kalitelidir demektir yani mesela kamyonun kabıni tek parca yekpare ıse yada 3 ayrı parca birleştirlerek oluşturuluyorsa ıkisi arasında kalıte farkı var demektir ve iyi kalite olan daha cok parça kullanadır .

Birde ebatlamada bır sorun var wikingle herpa farklı ebatlanmıştır. Herpalar 1/87 olmasına ragmen wıkıngler 1/100 gibidir. (Wikingciler kendilerini 1/87 sanıyor aynı bizim ac dc muhhabetı gibi wiking herpa muhhabeti vardır)(tabı bu muhhabet artık araba kamyon konusunda aşmış insanlar tarafından yapılıyor)
 
 Diger modellere awm ve albedo herpa kalıbı oldugu içi herpa ıle aynı ebatta. Roskopf wikingin elinde oldugu ıcın  onlarda 1/87den kucuk model uretıyorlar.(wikingle aynı ebatta) Kibrinin çok eski modelleri (kolay kolay sizlerin eline geçmez) onlar da wiking ile aynı ebatta , kibrinin 80 lerin ortasından sonra urettigi modeller ise herpa ebadında (çok milimetrik bir fark ki oda önemsenmeyecek cinsten) rietze , roco-minitanks , preiser , brekina ya gelince onlarda yaklaşık olarak herpa ile aynı ebatta (çok milimetrik farkları var). RC modelle (memo) herpanın kapıları açılan modelleridir düşünün 1/87 ve aracın kapıları açılıyor. Trident te askeri araçlar üreten bir firma onunda ebatları herpa gibi..

bu yazıyı arabalar içinde referans olarak alabilirsiniz

BENİM YAZMAYI UNUTTUGUM YADA SİZİN AKLINIZA TAKILAN KONULAR VARSA LÜTFEN SORUN

BU HAFTA ESKİ HERPA WIKING ALBEDO AWM PREİSER KATALOGLARININ RESİMLERİNİDE EKLEYECEGIM BURAYA


Yazının özeti şudur siz ne istiyorsunuz kaliteli ve kral trenlerimin yanına kral bir kamyon mu yoksa diaromamada kamyon olsun mu ?

Eger diaromanıza kral bir kamyon olsun istiyorsanız herpa ve türevlerinden şaşmayın. Eger diaromamda kamyon olsun da ne olursa olsun diyorsanız gittigidiyorda 15 ytl i geçmeyen tüm modelleri alabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2007, 22:24:44 Gönderen: kamyoncu-itulu1 »
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2007, 22:28:47 »
Okan selam,

detaylı açıklamalar için teşekkürler, cidden acaip aydınlandık. benim sorum şu; 1/87 uygun fiyatlı (yani kalite/fiyat endeksi uygun) die-cast hangi marka var? veya hangi markayı önerirsin? Türkiye'de nerede bulabiliriz?

cevap için şimdiden teşekkürler,

cem.

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2007, 22:51:56 »
cem bey daha dün maxi toys a gittim orda arkası karton ustu jelatinli scanıa tanker tırları vardı (sarı renk te) 15 ytl olması lazım kesınlıkle kacırmayın alın derım aynaları felan demonte ıdı bırde dıe cast dıyorsanız cararama ve schuco (yanlış yazmıs olabılırım) fırmalrını onerırım yada herpa magic te olur çakma ama en azından herpa

erkut abi komuşsun kral tırı ;D
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2007, 23:17:07 Gönderen: kamyoncu-itulu1 »
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2007, 23:17:30 »
Okan,

Bilgi için teşekkürler. Bu aralar uğrayacağım maxi toys'a.

Bu arada Viesmann'ın farları ve stopları yanan modellerini gördün mü (kamyon yok ama :( )? Benim çok hoşuma gitti, senin görüşün nedir? tanesi 25 - 30 ytl falan.

cem.

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2007, 23:23:00 »
hayır henüz görmedim ama arabada viesman kimin kalıplarını kullanıyor yada resimleri yada link varmı
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

ctekin

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2007, 00:04:31 »
okan selam tekrar,

viesmann sitesinde bahsettiğim araçların linki aşağıda:

http://www.viessmann-modell.com/en/produkte/ho.php?id=6&gr_nr=2&sprache_nr=2

bi gözatıp fikir verirsen sevinirim.

cem.

abdusta

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2007, 11:35:34 »
Okan senin hayalini gerçekleştirmişler

adamlar forklifide yürütmüşler..



sanırım daha uzun filmini yakında yüklerler
simdilik kısasıyla idare et.

not:vagon ustundeki Yurtiçi kargo logosuna dikkat
saygılar a.usta
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2007, 11:37:58 Gönderen: abdusta »

ktuzunalp

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2007, 14:28:17 »
Bu çalışmada sanki bir A. Usta imzası görür gibi oldum... Yakında o forkliftin yük kaldırdığını da göreceğiz gibi bir his var içimde.

Saygılar

 

abdusta

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2007, 14:59:46 »
hayır henüz görmedim ama arabada viesman kimin kalıplarını kullanıyor yada resimleri yada link varmı
okan bey bende vardı bunlar..siz baktınız ama görmemişsiniz.

saygılar a.usta

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2007, 20:12:00 »
cem bey kısayola baktım 3043 herpa ayarında galıba (resimler çok küçük oldugu için net konuşamıyorum) fakat 44 detaysız geldı bana ve dıger arabalar gayet guzel

abdurahman abi sizin evde okadar çok şey varki hangibirini aklımda tutayım  ;D tekrar gelınce daha detaylı inceleriz
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2007, 19:08:17 »
bunlarda benden yararı olabilir diye ekledim saygılar
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2007, 19:10:11 Gönderen: avşalı »

avsalı

  • Ziyaretçi
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2007, 19:11:27 »
devam                                                                                           http://www.nordwest.net/mikromodell/fwehr.html                                                                                                                                siteye girdikten sonra sol tarafta downlod video var bi izleyin çok güzel belki a.usta bitane bunlardanda yapar
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2007, 19:17:11 Gönderen: avşalı »

Çevrimdışı uygun

  • R.Mehmet UYGUN
  • Forum Üyesi
  • Yer: SAMSUN
  • Yaş: 58
  • İleti: 93
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2007, 20:32:20 »
Okan Bey;
Ön düzeni hareketli olan model araç varmı? bilgi verirseniz sevinirim.
Mehmet UYGUN

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2007, 20:37:33 »
evet on tekeri saga sola dönebiler herpa araçlar mevcut

olayı şöyle anlatayım 80 lerın sonarında ve 90 ların baslarında cıkmıs olan iveco turbo serisinde tüm araçlarda bu mekanızma takılı olarak var . Ama siz kendi herpa araclarınıza bu mekanızmayı eklemek ıstıyorsanız bu mekanızma yedek parca olarak herpa da kutulu bır sekılde satılıyor ve eklenemesı kolay bır mekanızma , herpanın tum kamyon ve otobuslerı (eski - yeni) bu mekanızmaya uygun altyapıda üretiliyor ondan hiç sorun yaşamazsınız
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

Çevrimdışı uygun

  • R.Mehmet UYGUN
  • Forum Üyesi
  • Yer: SAMSUN
  • Yaş: 58
  • İleti: 93
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2007, 20:50:07 »
İnternet üzerinden alabileceğim bir adres varmı Samsunda oturuyorum. Yada sizde satılık varmı?
Mehmet UYGUN

Çevrimdışı kamyoncu-itulu1

  • okan
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul - bahçeşehir
  • Yaş: 36
  • İleti: 400
    • rc kamyon t?r ve iş makineleri
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2007, 00:44:36 »
ebayda yada gittidiyorda araştırma yapabılırsınız  1 ay ıcınde arastırmalarınız sonuc verecektır
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2007, 00:47:57 Gönderen: kamyoncu-itulu1 »
BOSTANCI INSAAT RC Construction Channel

CAT: 345D LME Wedico  Liebherr: LR 634 Carson-Leimbach  Mercedes Benz: Arocs3342AK 6x6 Premacon//SK3544AK 8x8 Premacon//NG2638AS 6x6 Wedico//2624LAK6x6 MAN: F90 35.422VFAK 8x8 Wedico-Prem

Çevrimdışı uygun

  • R.Mehmet UYGUN
  • Forum Üyesi
  • Yer: SAMSUN
  • Yaş: 58
  • İleti: 93
Ynt: 1/87 HERPA WIKING ve digerleri
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2007, 22:28:13 »
Teşekkürler bir tane bulup aldım. Elinize geçerse bilgi verirseniz sevinirim.
Mehmet UYGUN