Model Trenciler Forumu > Volkan Ayhan

İlk İnsan ve Tanrılar - 1/35 Diorama - V.1.0

(1/8) > >>

Volkan Ayhan:
Merhaba,
1 senedir yaptığım, bir türlü bitmek bilmeyen modelim. Model Trumpeter, Morser Karl. 1250 parça. Yaklaşık 6 ay modeli birleştirmek sürdü. 1 aydır da eskitme çalışmalarım sürüyor. Oda bitmek bilmiyor.

Dün modelin alt tarafında bulunan tren yolunun etrafında bulunan çerçeveyi boyadım. Bugün de büyük hevesle Okan bey'in vermiş olduğu çimleri uygulamaya çalışıyorum fakat uygulama yöntemim sanırım uygun değil. Fikirlerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Okan Bey tekrar teşekkür ederim.

İlk İnsan ve Tanrılar - 1/35 Diorama
Kullanılan Kitler
Trumpeter Morser Karl-Gerat 040/041 (Initial Version) on railway transport carrier ( 00208 ) Trumpeter German Railway Track Set ( 00213 )

Alınacak Kitler
Trumpeter Kriegslokomotive BR52 ( 00210 ) veya Dampflokomotive BR86 ( 00217 ) - %100Trumpeter German Pz.Kpfw IV Ausf F Fahrgestell ( 00363) - %5Trumpeter German Railway Gondola ( 01517 ) veya German Railway Gondola ( 01518 ) Muhtemel ikincisi.

Öncelikle bu imkanı bana veren eşime sabrından, oğluma da yardımından dolayı teşekkür ederim.

Uzun zamandır bir model yapmayı düşünüyordum. Kararlı olduğum tek şey diorama yapmaktı ve bunun için internette takip etmiş olduğum üretici ve modelcilik sitelerinden, forumlarından usanana kadar gezindim. Yurt içi ve yurtdışında birçok kişinin yapmış olduğu modelleri ve ve bu modelleri yaparken kullandıkları teknikleri inceledim. Uzun araştırmadan sonra aklıma yatan Trumpeter’in Leopold ve Morser Karl modelleriydi. Bu iki maketi de detaylı inceledim ve araştırdım. Gözüme Morser Karl daha hoş göründü. ( Sarı renk veya leopar deseninden çok hoşlanmıyorum ). Parça sayısından dolayı, satın alırken tereddüt etsemde, gözüm korksada kendimi elimde bir kutu ve bir sürü yardımcı malzemeyi taşırken buldum. ( HAZİRAN 2009 )



En zevkli kısım. Kutu açma kısmı. Biraz pimpirikli olduğumdan dolayı öncelikle kutunun etrafında deformasyon varmı diye kontrol ettim. ( Ara Not: Alırken de kontrol ediyorum. Defalarca. Bu öyle bir duygu ki modeli satın aldıktan sonra etrafında etrafında çizik var mı? Varsa ne olacak sa bildiğiniz karton. Ama ben üzülüyorum. Moralim bozuluyor. ) Modelin etrafında bulunan bantları düzgünce kestikten sonra açıp, tüm parçalara teker teker bakıp üreticiye kişisel notumu verdim. Kendime de. ( Aklınıza ilk gelen ). İçinde bulunan kurulum kitapcığını 2 hafta boyunca okuyup hatim ettim. ( Çünkü genelde aldığım modele başlıyorum, sonra ah şunu unuttum ah bunu unuttum, böyle yapsaydım daha iyi olurdu gibi olumsuzluklar olmasın diye. )

Avusturalyalı Ian Hill’in aynı modeli,ne kadar başarılı şekilde uyguladığını biliyordum. ( Satın almama neden olan kişi ) Onun yaptığı dioramayı örnek alark, onun kadar iyi uygulayamasamda elimden geleni yapmaya çalıştım. Thanks Ian.



Tren Yolu:
Modelin içinden çıkan rayların yetmeyeceğini düşündüm. Yapacağım eklerle birlikte ek set almam gerekti. Toplam 160cm. Alt tarafo 8mm mdf. Kenarları modele oturacak şekilde boyuna ve derinliğine göre 1mm alındı.







Taşıyıcılar  





Tank










Okan:
Volkan bey,

Hoşgeldiniz, eşinize ve oğlunuza selamlar.

Bu güzel eseri paylaşımınız için teşekkürler. Dora'yı biliyorduk ama bu da bambaşka güzel. Raylar da muhteşem olmuş.

Devamını bekliyoruz.

kemalomay:
Volkan bey , önce hoş geldin diyeyim.Yaptığın dioramanın adı bile insanı çekiyor kendine.

Paket için bile titizlenen bir insanın hayata bakışı da aynı titizlik ve özen içinde oluyor ,yani titiz olmak çok faydalı bir meziyet,ayrıca bu hobilerin bize bir diğer faydasını da yazmışsın, bizim ırkımız her işte " istim arkadan gelsin " düşüncesi ile yaşar,aldığı cep telefonunun bile kullanma klavuzunu okumaz , seneler boyu telefonunu yanlış veya eksik kullanır,başlamadan önce uzun uzun kitapçığı okumak tam bir Avrupalı davranışı ( bizim insanlar hayatın kullanma ve yapım klavuzunu da incelemediği için herkes bu kadar çok yanlış ve garip yaşıyor )

Bizlere çok farklı duygular yaratan bu çalışmanı sergilediğin için teşekkürler,ayrıca rayların gerçekten mükemmel olmuş.

haldunabi:
volkan kardeşim ellerine emeklerine sağlık.
eşine ve ogluna da sevgiler.
bu mesajları onlarada okut ki,devamlarında da gaz versinler sana :)

Volkan Ayhan:
İhsan bey aksine, lütfen eleştirin. Eleştirmezseniz, zamanla kendimi kandırır hale gelir, gelişime açık olamam. Dolayısıyla en ince ayrıntısına kadar eleştirebilirsiniz. Fikirlerinizi rahatca söyleyebilirsiniz.

Önerilerinize ve teknik desteğinizi lütfen esirgemeyin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git