Gönderen Konu: DCC sinyalizasyon ve makas kontrolu hakkında  (Okunma sayısı 2815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 51
  • İleti: 1335
DCC sinyalizasyon ve makas kontrolu hakkında
« : Ocak 04, 2011, 11:11:16 »
Evet model trenci dostlar çalışmalar devam etmekte. Kafama en çok takılan konu bu sinyalizasyon ve makas konusu. Konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim. Sorularım:

1- Mrc kumandayı ve aksesuarı olan 4 lü çıkışı iyice inceledim. Router  tam benim istediğim olay 8 tane makası dekoder yardımıyla programlıyorsunuz ve tek bir tuşla işi bitiriyorsunuz. Özellikle sahne arkasına trenleri götürürüken çok işe yarayacak bir sistem. Tabi pratikte kullanmadığım için anlatırken kulağa güzel geliyor. Şimdi bu makasları dekodere bağlayıp aynı zamanda analog olarakta (kumanda üstünden değil extra DIY bir sinyalizasyon kumandasından) kontrol etmek acaba mümkün mü?

2- Bu aksesuara hem makası hemde sinyalizasyonu bağladığımızda ve programladığımızda tren o hattaki izole edilmiş(kırmız yanan) (edilmesi gerekiyormu bilmiyorum) diğer bölgedeki raydaki  akımı kesebiliyormu? Yada nasıl bir düzenek kurulmalı bunu yapabilmek için ?

3- Makaslarda kullanılan sinyalizasyonların yerleri ve nasıl bir mantıkla çalıştıkları hakkında paylaşabileceğiniz bir link varmı?  Makas başına kaçtane kullanamak gerekiyor.Yada sizlerin yapmış olduğu çalışmalar.

4 Uzun düz hatlarda çarpışma riskini ortadan kaldırmak için sinyalizasyon kullanan varmı? Yani bir tren hat üstünden geçtikten sonra izoleli hattın elektiğini kesen sistem ve geçikme sonrası tekrar elektriği açan sistem.Dijital sistemde bunu uygulamış olan yada kullanan varmı?

Şimididen cevaplar için teşekkür ederim.
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...