Gönderen Konu: Proses: Tarihi Afyon İstasyon Kiti Satışa Çıkmıştır!  (Okunma sayısı 4287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Merhaba,

Uzunca bir süredir hazırlığı yapılan ve sevgili Teoman Hoca'mızın da güzel yapımı ve anlatımı ile son şekline kavuşan tarihi Afyon İstasyon Binası Kiti satışa çıkmıştır.







Bu plan Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde aynen veya çok ufak değişikliliklerle
bir çok istasyonda kullanılmıştır.



Kit içinde PVC den hazır kesilmiş 200 den fazla parça bulunur.





Afyon Karahisar (Afyon) İstasyon Kiti

Bu kit, bugün lojman olarak kullanılan eski Afyon Karahisar tren istasyonu örnek alınarak, 1/87 ölçekli olarak PVC malzemeden üretilmiştir.

Parçalar plastik enjeksiyon kalıpta üretilmemiş, tek tek CNC makinada kesilmiş, işlenmiş olduğundan montaja başlamadan önce tüm parçaların gözden geçirilerek, bazı parçaların kitle birlikte gelen ince zımpara ile temizlenmesi gerekebilir.

Yapıştırıcı olarak çok ani kurumayan (Japon yapıştırıcı yerine kırtasiyecilerde çok bulunan yeni “Super UHU” olabilir) bir ürün kullanmanız tavsiye edilir.

Boya olarak su bazlı akrilik boyaları kullanabileceğiniz gibi diğer maket boyalarını da kullanabilirsiniz. Boyamadan önce yüzeylere hafif bir ince zımpara yapılması boyanın tutuculuğunu arttıracaktır.

Kitin Yapımı/Boyanması

Afyon İstasyon kitinin adım adım detaylı ve açıklamalı bir yapım/boyama örneğini Model Trenciler Kulübü üyelerinden sayın Teoman Kardaşlar'ın anlatımı ile aşağıdaki adreste bulabilirsiniz.



http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=3571.0

Fiyat: 65 TL, MTK fiyatı: 60 TL

http://urun.gittigidiyor.com/AFYON-TARIHI-GAR-BINASI-KITI_W0QQidZZ19377047

Bu kitin oluşmasında emeği geçen, fikir veren, olumlu/olumsuz eleştirilerini yazan başta Teoman Hoca olmak üzere tüm Model Trenciler Kulübü üyelerine teşekkür ediyorum.

Selamlar,

Harun




 
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2009, 19:44:30 Gönderen: Harun »