Model Trenciler Forumu > Kemal Omay

Loxx Bostancı

(1/45) > >>

kemalomay:

Değerli arkadaşlar , sonunda masalar geldi.
Bizim ( çoğul kullanma sebebim , hepimizin kurgusu olduğunu anlatmak içindir  ) diorama salona yapılacak, salon 30 metrekare , zaten , masalar da , alt üst toplam 30 metrekare oldu.

F şeklinde olacak , ,alt kat yerden 45 santim yüksekte ve altları dolap ve çekmece oldu , Böylece trenlerle ilgili ne varsa ortada durmak yerine dolaplarda duracak .Alt kata dünyada ilk olacak şekilde batık şehir Atlantis kurgusu yapcaz , hepimiz çok gururluyuz tabi.Şaka be yav.
Bu konudaki kavgalarımız bitsin ne karar verdiğimizi de yazarım.Sadece gölge istasyon olsun diyorlar ama elde kalacak bir sürü bina var , ama tabi “ alt katta bina mı olur ülen ?? “ durumu var  aramızda.
Alt ve üst kat arasında kolay görünüm sağlanması için 50 santim yükseklik var , oturunca alt katın tamamı çok rahat görünüyor.

Üst kat yerden 110 santim yüksekte.
Aslında üst kat için de , ben , Ufuk , Okan , Nedim , Barbaros ve Ferda  henüz birbirimizi yeme durumundayız , yani şekil ve yerleşim konusunda tam bir karara varılamadı.Sanırım zaman içerisinde bir orta yol bulacağız.

Benim hayat görüşüm biraz geniş ve toleranslı olduğu için gözüme güzel görünen her şeyi satın alıyorum ve bir arada olmalarından rahatsızlık duymuyorum ( Avrupa , Amerikan , İngiliz ve Türk mimarisini birbirine karıştıranlardan değilim ama her türlü Avrupa evini bir arada rahatça  kullanabiliyorum.)
Yani benim yüzümden yapacağımız şey biraz  “ her yer ve her zaman “  diaroması şeklinde olacak.Aynı durum lokolar için de geçerli , her zamanın ve her ülkenin lokosu bence kardeş kardeş aynı kurguda yürüyebilir.

Bu günlük bu kadar , resimleri çeken ve siteye koymaya hazır hale getiren Okan’ a ve “ korkma yaparız hep beraber “  diyen yukarıda isimlerini saydığım tüm dostlarıma , bizi uzaklardan takip eden tüm üyelerimize ve hepimizi tanıştıran Harun’ a teşekkürler….

Son resimde gördüğünüz gibi Ufuk hemen ray döşemeye başladı bile , yeni rafların kapaklarını herkes lokoları  mıncıklamasın diye çok zor ve değişik bir açılım tarzı ile yaptırdım ama arkadaşlarımın zeki olduğunu unutmuşum , anında açıp hemen raftan bir loko indirdiler , ilk aldıkları loko Kittel olunca ilk çay ve ilk çivi ile birleştirdiler.





 



 






Benim çektiğim resimler de var en kısa zamanda yükleyeceğim.Selamlar sevgiler..

 

 

kemalomay:
yeni resimler,
toplam 14 parça alt ve üstü hiç problemsiz bir araya getiren Osman ustaya da ayrıca teşekkürler.







Necati:
Sevgili Kemal Dostum,

Vatana,millete ve de model tren camiasına hayırlı uğurlu olsun.....

Emeği geçen herkesin eline sağlık…..Yalnız Ufuk Bey’in ray sabitlemek için kullandığı çekiç dikkatimi çekti….

Parmağını incitsin diyerek sen mi verdin,bu iş için uygun(daha küçük) bir çekiç yok mu elinde?...T T ‘lik çok zor zanaat…(iyi bilirim de)… :D

Bu çalışkan ve vefakar ekip acaba Ankara’ya gelir mi,ne dersin bir tane T T de burada var………… ;D

Gelişmeleri merakla bekliyorum,hepinize kolay gelsin....



NOT(Hala bilmeyenler için) :      T T = Model trencilikte bir ölçek(1/120),ama Sevgili Kemal bunu TEMBEL TRENCİ olarak kullanır…

Atilla Sülün:
darısı başımıza. çok güzel gözüküyor yapılan çalışmalar.

MEHMET erdoğan:
Kemal bey diyaroma'nız şimdiden hayırlı olsun.ama benim dikkatimi çeken vitrindeki trenler.acaba hazır fotoğraf çekmişken vitrindeki lokomotiflerinde yayılasanız diyorum.çünkü lokomotifleriniz merak konusu oldu.selamlar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git