Gönderen Konu: Taşınabilir Diaroma  (Okunma sayısı 13787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Taşınabilir Diaroma
« : Ocak 08, 2014, 18:28:13 »
Arkadaşlar gerek yer sorunu gerek hanımın muhalefeti sebebiyle taşınabilir küçük bir diaroma yapabilmek için bazı sorularım/fikirlerim olacak ? Aslında diaromada denemez platform belki. 
öncelikle
1- blast malzemesinin diaroma plakası yatay çevrilince dökülmemesi ile ilgili ne yapabiliriz? Internetten araştırdığım kadarı ile sprey yapıştırıcı ile yapılabilir gibi geliyor ama oldukça zahmetli yani önce bir tabaka surup uzerine duzgun bir sekilde serpilip sonrasında bir tabaka daha sıkılması vb - ayrıca malzemenin parlaması /ıslak gorunmesi gibi bir sonuc cıkıyor, baska ne yapılabilir acaba ?
2- Blast malzemesini diyelimki sprey ile yapıştırdık ve sonuctan memnun kaldık rayları nasıl koruyacağız yapıştırma işleminde maske yapsak ray aralarına dokeceğimiz blast plaka yana yatınca tekrar diaromanın icine dokulecek ??? 
3- Elektirik tesisatı vb değişkenler için yapıların/doğa sekillerinin sabitlenmesi daha sonra olabilecek değişiklikler ya da deformasyonlar için geri donulemez bozukluklar cıkarır mı?
ve
4- boş bir hayalin pesinde mi kosuyorum :))

deneyen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum teşekkür ederim, cok selamlarımla
not: yazdığımı okudumda sanki biri kovalarsa diaromamla beraber kacabileceğim diaroma istiyormusum gibi geldi neyse :))

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 51
  • İleti: 1335
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2014, 20:15:53 »
Merhabalar yer sıkıtısı ve hanım muhalefeti hepimizin ortak noktası :) gelelim sorunuza ne kadar yapıştırsanızda yan cevirince mutlaka dökülmeler , ağaç ve evlerde kırılmalar düşmeler meydana gelmesi oldukça muhtemel heleki ev temizliği sırasında hasar alması cok muhtemel :) Benim fikrim pek pratik olmayacağı yönünde. Forumda çeşitli bu sorunu aşmaya çalışan makara sistemiyle çalışan ve tavana çekilen, çek yat altına yapan modelci arkdaşlar var. Ama hepside yatay duryor dikey hiç rastlamadım. Kolay gelsin .
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...

Çevrimdışı Naci

  • Naci Gürbüz
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?STANBUL
  • Yaş: 75
  • İleti: 1129
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2014, 21:57:12 »
KURGU YAPIMINDA İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR. İSTENİRSE HER ŞEY YAPILIR. BEN YAPTIM ÇÜNKÜ. YERSİZLİK NEDENİYLE KURGUYU DUVARA YASLAMAK İYİ BİR ÇÖZÜMDÜR. BALASLAR DAHİL HİÇBİR ŞEY DÜŞMEZ. BAL ASTIN NASIL YAPIŞTIRILACAÐINA DAİR HATIRLADIÐIM KADARIYLA DERNEK ÜYESİ İHSAN GÜDER BEYİN BİR ÇALIŞMASI VAR. ONU SİTE İÇERİSİNDE BULABİLİRSENİZ SORUNU ÇÖZEBİLİRSİNİZ. BULAMAZSANIZ BEN SİZE ANLATABİLİRİM. BEN YAPTIM. ÇOK BAŞARILI OLDU. ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM...

Çevrimdışı CAN

  • Can Becan
  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 73
  • İleti: 588
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2014, 22:40:27 »
Merhaba,

Yaklaşık on gün sonra balastlama yapacağım. Gelip bakabilirsiniz. Doğru düzgün yaparsanız, kurgunuzu tersine çevirip tavana bile asabilirsiniz, dökülmez.
Ben astım, dökülmüyor.

0 533 2509439

Selamlar,

Can
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2014, 22:45:05 Gönderen: CAN »

Çevrimdışı c.doğan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 59
  • İleti: 356
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2014, 22:47:43 »
Merhaba.
İki parçalı portatif kurgu çalışmamı evvelce sizlerle paylaşmıştım.
İyi yapıştırılırsa ilk başta bir kısım dökülüp elenen balastlardan sonra hiçbir şey yerinden oynamaz.Bizzat denedim ve uyguladım.Tutkalı biraz koyu atarsanız iyi olur.Çok sulu atmayın.Birde damlalıkla tek tek aralara akıtırsanız çok sağlam oluyor.Sonradan ince zımpara ile raylardan geçin tertemiz olur.Problem çıkmayacaktır.

Üyelerimizin diaroma çalışmaları bölümünde Doğan ür sayfasında çalışmamın tamamını bulabilirsiniz.Umarım sizin için bir faydası olur
Link koymaya çalışacağım
Esenkalın,başarılar
Doğan

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=5645.0

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2014, 23:17:24 »
1 balastlarda diğer aksesuarlarda dogru yapıştırıcı kullanıldıgında dökülme düşme olmaz.
2 sprey yaparsanız bir kartonla maskeleme yapbilirsiniz. Ama daha kalıcı olması için inceltilmiş yapıştırıcıyı enjektörle bulaşma riski olmadan kullana bilirsiniz
3 yapıları moduler düşünüp elektrik tertibatkarınıda bölgesel gruplayarak yaparsanız ilerde sorun yaşamazsınız. Örnek bir çiflik yapıp elektriğini tek noktadan beslerseniz ilerde çifliği kaldırıp atöyle kurdugunuzda modulu tek baglantıdan ayırıp yenisini takarsınız
4 boş hayal değil ama öncelik ölçke ve projeyi belirleme. Bende n z ve t ölçek bir çok çanta ve taşına bilirdiaroma örnegi mevcut. Hiç biride problem olmuyor. Kaldıki haxır satılan diaromalarda var.
En son ihsan abinin çanta z diaromasını görmüştüm. İhsan abi ona ışıklı evler ve sokak lambaları bile eklemişti çantayı kapatıp dik vaziyette kaldırıyor. Hatta benim z diaromama yaptıgı balastlarda dünyayı dolaştı ama dökülmedi. Gene en iyi bilgi ondan gelir diye düşünüyorum. Tutkalı sulandırıp balastları yapıştırıyo diye hatırlıyorum.


Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2014, 01:11:35 »
Teşekkür ederim, başlangıç olarak iki tane yalıtım plakası aldım 2cm kalinlığında boyutlarını su an bilmiyorum ölçmem lazım 1metreye 60 cm gibi tanesi, bunları altlarından silikon tabancası ve cıta yardımıyla birbine birleştirdim, simdi geniş bir alanım oldu, cok geniş değil ama olsun :)) üzerinde dc analog sistemde tek bir ray ve iki makas sayesinde sadece bir kısımda kendini ayıran bir ray senaryosu ( basit ) yerleştirdim. Rayları zımba makinası ile sabitledim cok sağlam olmadı ama iş goruyor, resim cekip paylasırım ama şimdi niyeyse cok üşendim!
Blast maleme yerine akvartyum kumu aldım, granit doğal yaklaşık her çeşidinden aldım, çiçekçiden biraz buyukce taslarda aldım. Foto cekip paylaşırım.
3m in 77 diye bir urunu var sprey yapıştırıcı yarında bulabilirsem ondan alacağım. Kartondan ev ve istasyon maketleri yaptım renkli fotokopi ile a3 boyunda tam 187 ölçekte bunlardan hazırladım. Baslangıc fotolarını paylaşırım. Realistik duruştan yana buyuk kaygılarım var ama şimdilik bu kurulumu yaparken bile fark ettim ki bakmakla yapmak arasında cok fark varmış:))
Bu sebeple ilk önce bunlarda biraz acemelik atayım, etüd idamn yapayım diye beklentimi düşürdüm. Teşekkür ederim, foto varsa sizde paylaşırsanız çok sevinirim.

yapıştırıcı için bir uygulama videosu buldum mat ve akıcı olmaması dikkatimi cekti
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2014, 01:14:53 Gönderen: copen »

Çevrimdışı uzay

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1127
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2014, 07:48:38 »
Sprey alttaki taşlara ulaşmıyacagından ileride toplu bir kalkma hareketi yapar
Tutkal gibi akışkan bir yapıştırıcı daha iyi olabilir
Birde köpük zeminde çoğu yapıştırıcı eritme yapıyor
Kullanmadan bi köşesinde test etmekde fayda var

http://modeltrenciler.com/forum/index.php?topic=2862.0

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 51
  • İleti: 1335
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2014, 08:06:13 »
Z ,T, Ölçekte modelci dostların söylediklerine katılıyorum zaten ölçeğin bu kadar küçük olması bunu mümkün kılıyor N ölçektede uygulanma olasığı var. Naci Abinin ve Doğan Beyin dediği gibi imkansız diye birşey yok ama pratikliği ve yıpranması beni her zaman endişendiren bir konu. Ho büyük olmasından dolayı kullanım süreniz ve diaromanın başına gelebilecekler oldukça fazla gibi düşünüyorum. Ama pratik yapmak ve denemek açısından olabilir. :) böyle bir çalışma yapacaksanız cok büyük dağ gibi yüzeyde cıkıntı yapacak şekillerden kaçınsanız iyi olur. Sadece balast değil herşeyi çok sıkı bir şekilde yapıştırmanız gerekecek. Ağaçlar yüzey şekilleri her kaldırmada indirmede üzerini örtecekseniz ufak tefek dökülmeler meydana gelmesi olası gözüküyor. Kolay gelsin.
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...

Çevrimdışı hayri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 175
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2014, 14:10:01 »
Emirhan Bey merhabalar,

Benzer sıkıntılar yüzünden ben de bir taşınabilir kurgu yapımına başladım. Salonda yerde kullanıyorum, istediğim zaman da kaldırıp kapı arkasına koyuyorum.
Kavak plaka ile yaptım. Altında ve yanında destekler var. Hafif olmasına dikkat ettim. Sonuçta kendim kaldırıp koyabiliyorum. Ama üzeri dolmaya başladığında, diğer arkadaşların da dediği gibi yanlışlıkla kırıp dökebilirim. Boyut 2 mt. x 1.20mt.

Taşınabilir olsa da, eğer iyi yapışırsa balastla ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Ben, zeminde ray altlarına 3mm. mantar döşedim. Üstüne rayları monte ettikten sonra da balastlama işlemini gerçekleştirdim. Bunun için Woodland yapıştırıcısını kullandım (bunun yerine beyaz tutkal, su ve bir iki damla bulaşık deterjanı karışımı da kullanılabiliyor). Balastla ilgili sıkıntı yaşamamak için (dökülmeye başlarsa çorap söküğü gibi gider korkusuyla) oldukça fazla kullandım yapıştırıcıyı. Sprey şeklinde uyguladım, detaylara damlalıkla ekstradan uygulama yaptım. Rayları bu süreçte hiç bir şekilde kapamadım. Yapıştırıcı kuruduktan sonra, tırnağımla yapıştırıcıyı ray üzerinden çok kolay bir şekilde kaldırdım, raylar tertemiz oldu.
Tabi zaman sebebiyle üzerinde çok bir şey yapamadım, ama yaptıkça bunları forumda paylaşacağım. Bunun için öncelikle şiddetli bilgi ve yardıma ihtiyacım olacaktır :)

Madem siz de Ankara'dasınız, müsait olduğunuz bir gün beklerim; karşılıklı fikir alışverişi iyi olacaktır.
Telefon numaram: 0532 553 73 23

Aşağıda, fikir vermesi açısından amatör kurgumla ilgili bir iki fotoğraf paylaşıyorum...
Öncelikle Harun Abi ile projeyi çizdik...
En alttaki fotoğrafta iç kısımda bulunan çember hat benim 80'lerde alınmış ilk ve son tren setim :) lima marka, rayları çok eski. O hattı yeni raylarla bir tramvay hattına çevirmeyi düşünüyorum.
Herşey rayında...

Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2014, 22:01:13 »
Teşekkür ederim, şimdiki durumum resimlerdeki gibi, ray yolu ve senaryo için elimde oldukça fazla HO ölçek dc ray - makas - var ancak dar bir yol olusturamıyorum ya da dişe dokunur bir şekil demek daha doğru  ayrıca flexible N skala raylarım setim ve loko vs de var ancak N scala beni deli ediyor :)) kucuk oldugu için sanırım :)) bu sebeple ho ölçek bir sey yapmak istiyorum, sprey yapıştırıcı için 3m yakma yapmıyormus youtubeda ilgili rakip urunlerden farkını boyle soyluyorlar, solusyon ile yapıştırma olayına gelince el becerim altından kalkabilir mi bilmiyorum, yapılar için ise simdilik bilgisayarda hazırladığım 300 gram kartona renkli fotokopi baskı ile hazırladığım ev-istasyon-vs var, cıkartmalar için catı - taş vs gibi kendi hazırladığım texture lar var, bu kısım kısmen guzel oldu beklediğimin çok ötesinde bir sonuc cıktı, yine kartondan ve bilgisyara yardımıyla yaptığım platformlar var ve ışıklandırmasınıda yaptım ışıklar vs guzel oldu çalışıyorlarda ama tabi gercek bir diaroma malzemesi gibi olmuyor realistik demek daha doğru ama plan-proje aşamasında sanıırm boşlukları dolduracak bir etüd malzemesi olacak, hayrinin yaptığın ahşap plaka aslında aklıma gelmedi cidden niyeyse bilmiyorum belkide elimdeki malzeme uğraşabileceğimi düşündüğüm için ama senin başlangıç yapın, ray yolun vs cok guzel gorunuyor. Ankarada isen musait vakitte bakmak isterim.











Çevrimdışı hayri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 175
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2014, 00:42:26 »
Emirhan Bey, her zaman beklerim, ankaradayım
Telefon numaramı yukarıdaki mesajda yazdım, istediğiniz zaman arayabilirsiniz...
Herşey rayında...

Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2014, 02:32:59 »
hayri bey teşekkür ederim, arayacağım tanışmaktan büyük keyif alacağımı belirtmek isterim,

bu arada içim vıcırdadığı için 1cm kalınlığında ve yine boyutunu bilmedigim ( bir türlü cetvel-mezura-metre vs bulamadığım için heheh ) köpük aldım 3,5 TL ye, üzerine 2 adet N scala kurdum, kurana kadar akla karayı seçsemde bir şekilde cok hosuma gitti bu arada n scala agaclarım ve araclarımda var bulamadım ama var :)) , yine N scala istasyon ve yapıların şemaları elimde olduğu için sanırım onlarıda bilgisayar, fotokopi hatta lazer kesim plexi ile halldebilirim, etiket ve texturelar mesleğim yuzunden zor olmuyor bana ve güle güle HO hoşgeldin N heheh

Kurması ne kadar zor olsada masanın ustune hemde bir köşesine sığabilen formuna bayıldım denebilir, gecenin bi saati uzerinde trenden baska bir sey olmayan bu şemaya bakmaktan kendimi alamıyorum. Bu arada lokomatiflerim hayatlarında hiç çalışmadıkları için çalışmamaya devam etmek istediler biraz korku biraz merak birada sizlere olan güvenim ( bi sey olsa yardım edecek arkadaş bulabilirim ) cesaretiyle cımbız ve ufak tornavida, milimetrik yağlama  ve sevgi :))) ile mükemmel çalışmaya başladılar. Küçük mizacları bu manzarayı görene kadar beni deli etsede abilerinden kalır yanları olmayan bakışları/duruşları ile çok sevdim bunları cok şirinler hatta neyse :))) Resimler aşağıdadır,

hayri hocam yardımlarını bekliyorum cidden bekliyorum rica ediyorum :))











« Son Düzenleme: Ocak 10, 2014, 02:40:53 Gönderen: copen »

Çevrimdışı Ferda

  • Ferda Genç
  • Kurul Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • Yaş: 64
  • İleti: 1630
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2014, 10:03:10 »
Emirhan bey kurgunuz hayırlı olsun. Henüz başlangıç safhasında olduğunuz için size kesinlikle aceleci olmamanızı öneririm. Bin kere düşünün, bin kere tecrübe edin, bin kere planlayın ve uygulamak istediğiniz çalışmaları mutlaka kurgu haricinde deneyin. Birçoğumuzun yaptığı gibi acele ederseniz gereksiz nakit ve vakit kaybı yaşarsınız.

Sevgiler

Ferda
İYİ YAPILMIŞ BİR İŞİN ÖDÜLÜ, ONU YAPMIŞ OLMAKTIR.

Çevrimdışı hayri

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 43
  • İleti: 175
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2014, 10:47:57 »
Emirhan Bey, valla ben daha bu işin acemisiyim aslında ama elimden bir şey gelirse yardım etmeyi çok isterim...
Bu arada, ben de evdeki HO dışında ayrıca bir N ölçek iş yerinde masama kurmaya çalışıyorum; tek hat basit bir kurgu. Henüz pek bişey yok, zaten iş yerinde dikkat çekmemek için pek ilgilenemiyorum açıkçası. Bu aralar evde ağaç yapıp sabah iş yerinde monte ediyorum :)
bununla ilgili bir iki foto paylaşayım, güzel bir ilerleme olursa, daha sonra farklı bir konuda detaylı foto gönderirim...
Herşey rayında...

Çevrimdışı koraycenan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: istanbul
  • Yaş: 51
  • İleti: 1335
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2014, 11:57:14 »
Sevgili Emirhan, hayırlı olsun. Jeton daha yeni düştü o kadar konuştuk senin yazdığını daha yeni farkettim. Oda Darth waderdan :) Hayırlı olsun ucundan başlamak bile büyük bir keyif. Bu arada uzun süre yatan lokoların özellikle kömürleri oksitlenebiliyor biraz döndürürsen lokoları iyi bir şekilde çalışmaya başlayacaklardır. Her türlü yardıma hazırım. Özellikle teknik konularda. Şimdiden kolay gelsin. Görüşmek dileğiyle.
z scale,ho scale, rc, yani model ve modelcilkle ilgili herşey...

Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2014, 19:07:28 »
Hayri resimler nefis, kolaygelsin bugün aradım ama ulaşamadım:) Koray teşekkür ederim Darth Wader sağolsun sağa sola küçük ipucları bırakıyorum heheh
gelelim bugünkü duruma ;
- öncelikle elimde bir suru n track layout seması var ama malesef hic birisini yapamadım ya raylar uyusmuyor, ya mesafe yetmiyor bir sekilde!!!, Bende ankaradaki bir mağazadan isim vermiyorum (ticari isim vermek serbest mi  bilmiyorum) neyse ray alayım vs dedim birde ne goreyim N scale oldukça ray - yapı vs her sey var ama akıllara zarar fiyatlar tek bir 10 cmlıik raya makasa 200 TL  civarı para isteniyor elvis presley yuruyusu yapa yapa kaçtım oradan :)) fiyatları görünce anladım ki ben mumkun değil yapı-ray vs alamayacağım ( almammmm ), besebeple sadece elimdeki imkanlar ile sadece doğa şekillerinden olusan bir diaroma yapabileceğimi fark ettim.
- elimdeki yalıtım plakalarını ust uste silikon tabanca yardımıyla yapıştırdım
- biraz uğraştıktan sonra birazda cesaretle elimdeki rayların bazılarını keserek aşağıdaki resimlerde goreceğiniz ray yolunu hazırladım, ancak ray gidişi guzel oldu, sapma ya da deformasyon yok.
- Raylarımı ray çivileri sayesinde basitce plakaya sabitledim.
- ortada kalan boşluğa elimde kalan raylardan bir oval tam yol daha yaptım
- bu rayın bir bolumune tünel gecişli bir taslak tepe yerleştirdim. Ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum oncelikle alçı aklıma geldi iki tür alçı aldım sonuc berbattı - cikolatalı pastaya benzediği için resmi gostermiyorum :)) normal diaromalardaki gibi sulandırılmış beyaz tutkal + kağıt bileşkesi ile oluşturmak sanırım daha mantıklı
- dış hattan gecen makaslı yol için alttaki plaka kalınlıgım 6 cm yaklaşık oldugu icin oyma yontemiyle kucuk bir kopru - göl vs de dusunuyorum
- makaslarım elektronik ancak bağlamayacağım

yanlız hala kafama yatmayan bir seyler var sizlere danışmak istedim öncelikle iki yol özellikle ortadaki cok kalabalık etmiş gibi geliyor, acaba onuda baska bir plaka uzerinde baska bir diaroma icin mi kullansam ? fikriniz nedir ? ikinci olarakta bu realistic goruntuye cok taktım ama ne yaparsam yapayım bir turlu doğru sonucları elde edemiyorum ? bu konuda cok araştırma yapıyorum tutorial seyrediyorum ancak kendimin yapacağı platformlar sanırım yeterli gelmeyecek fiyatlar yuzunden bir seyler satın almakta istemiyorum tabi sebep sadece fiyatlar değil istiyorum ki el becerim artsın
not: umarım yakında sıkılıp / yılıp vazgecmem simdilik cok keyifli geliyor ama partlardan birini yapınca hemen diğerinin zorluğuda bir tokat gibi çarpıyor adama :))




 




« Son Düzenleme: Ocak 10, 2014, 19:10:28 Gönderen: copen »

Çevrimdışı Toraman Terzi

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 60
  • İleti: 12
  • Etlik-Ankara
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2014, 22:56:03 »
Merhaba,
Benim de en büyük sıkıntım seyyar trencilikten kurtulabilmek.Umarım resimlerini yüklemeyi başarabilirim ve sizlere yapmak istediğim dolap hakkında fikir verebilirim.Önerilerinizi iletirseniz memnun olurum.
Dolap kapandığında yüksekliği 2,5 metre,genişliği ise 1,20 metre.İç kısmını milimetre olarak belirtirsek 1000x2000 yükseklik de 130 mm.

Çevrimdışı copen

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 50
  • İleti: 98
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2014, 00:17:36 »
Toraman bey cidden tabir cok iyi seyyar trencilikten kurtulmak yer sıkıntısı ceken bizlerin umudu :) bu gostermiş oldugunuz dolabı bende dusunmus hayal etmiştim gerçekte örneği varmıdır bilmiyorum ama buda oldukça fazla yer kaplıyor ve 90 dereceye kapanan diaromanın sıkıntı cıkaracağını dusunuyorum, bende bu amaçla bir seyler yapmaya çalışıyorum

aksam son hali:
- kucuk bir gölyapabilmek için köpüğü kestim
- minik agaclar yerleştirdim
- hem beyaz tutkal, hem sprey yapıştırıcı hemde normal 404 uhu ile taşları blast denedim - en iyi 404 uhu oldu
- bir kaç buyukce taş yerleştirdim
- kopukleri ust uste koyarak gecici dag tepe yaptım
- suluboya ile birakç renk verdim

sonuc olarak cok iyi olmadı ama nasıl sevindim nasıl sevindim anlatamam yani eğer realistik bir sey olsaymış herhalde gozume uyku girmezmiş :)) resimler aşağıdadır...












Çevrimdışı Toraman Terzi

  • Forum Üyesi
  • Yaş: 60
  • İleti: 12
  • Etlik-Ankara
Ynt: Taşınabilir Diaroma
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2014, 19:52:34 »
Emirhan Bey merhaba.
Ölçülerin büyüklüğü konusunda haklısınız.Bu nedenle ,eğer bu dolabı yaptırabilirsem,salonda kullanmayı düşünüyorum.Ama o zaman da hanımla "Bu burada oluyor mu?" ve "Şimdi mobilyalara uydu mu bu?" gibi yeni tartışmalara hazır olmam gerekecek sanırım  :).
Çalışmanız çok güzel,ellerinize sağlık.
Görüşmek ümidiyle.

Toraman Terzi