Gönderen Konu: www.trenlerindunyasi.com MSTS Simülasyon forumu ile ilgili.  (Okunma sayısı 8323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şafak Aktaş

  • ?afak Aktaş
  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: Ankara
  • Yaş: 42
  • İleti: 176
Merhaba arkadaşlar

Daha önce kurduğum Rail Simulator Türkiye adında bir forum vardı. Bu forumda, yapmış olduğum Microsoft Train Simulator yaması "TCDD Ek Paketi Vol 4.0" ile ilgili paylaşımlar, resim vb. açıklayıcı bilgiler ve Türk trenleri ile ilgili çeşitli yazılar vs. bulunmaktaydı. Bu forum birkaç ay önce hosting firması yüzünden kapanmıştı. Bunun üzerine, geçen hafta bu forumu yeniden devreye aldım. Yeni adresi: www.trenlerindunyasi.com . Tüm trensever ve tren simülatörü ile ilgilenen arkadaşlarımızı üye olmaya davet ediyorum.

Bu mesajı yazmamdaki esas neden ise, bu forumunun "kesinlikle" MTK forumuna bir alternatif, bir rakip forum olmadığını beyan etme isteğimdir. Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim üzere, modelcilik hayatım boyunca bulunacağım ve bulunmaktan ve üyelerini tanımaktan çok keyif aldığım Model Trenciler Kulübü forumu, aktif olarak bulunacağım esas forumdur. Tren Simülatörüm ve Türk trenleri ile ilgili diğer çalışmalarımı ise daha çok Trenlerin Dünyası forumunda yapacağım. İnsanların birbirine kolay kırıldığı ve üzüldüğü şu günlerde, bunu açık ve net olarak belirtme ihtiyacı duydum.

Saygılar
Şafak Aktaş

Anadolu Model Demiryolları

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Ynt: www.trenlerindunyasi.com MSTS Simülasyon forumu ile ilgili.
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 22:43:33 »
Şafakcım selam,

Kimsenin yanlış anladığını zannetmiyorum ama açıklama yaparak incelik göstermişsin.

Bu konuda ben de birşeyler ilave etmek istiyorum.

Şafak'ın bu çalışmasını (MTSM Türkiye İlaveleri) Uğur ofiste yüklediğinde ilk gördüğümde çok beğenmiştim ve desteklenmesi gerektiğini düşünmüştüm. Hala da aynı düşüncedeyim. Büyük emekler ve çok zaman harcanarak yapılmış bir ürün ve anladığım kadarıyla sürekli de güncelleniyor.

Çok güzel, emek yoğun ve açıkçası "Ya Şafakcım bir kopya da bana versene" denmemesi gereken, emeğinin karşılığı ödenerek sahip olunması gereken bir program. Ben şahsen kendi kopyamı bile (satışını bizim yapmamıza rağmen) ücreti mukabilinde aldım.

Siteye gelince; Şafak'ın söylediği gibi olduğunu zaten biliyorum. Aksini hiç düşünmedim. Hatta biliyorsunuz bu forumda onunla ilgili bir bölüm de var ve biraz evvel eski adresi silip yeni adresini koydum.

Çok takdir ettiğim bu çalışmanın nasıl daha fazla reklamını yapabilir ve nasıl daha fazla satılmasını sağlarız onu düşünüyorum. Şafak'ın yeni sitesini görünce tek aklıma gelen de bu oldu.

Selamlar,

Harun








Çevrimdışı Okan

  • Kulüp Üyesi
  • Forum Üyesi
  • Yer: ?stanbul
  • İleti: 1120
Ynt: www.trenlerindunyasi.com MSTS Simülasyon forumu ile ilgili.
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2008, 22:49:12 »
Sağdaki veya soldaki dönüşümlü değişen sütunlara bir konu olarak MSTS ve resimleri koyabiliriz, Türkiye istasyonları ve trenleri MSTS'de hakikaten çok keyifli oluyor. Açıkçası uzun zamandır ben de foruma bakmamış, güncel görüntüleri görmemiştim.

Bu "kopya" olayını da gayet güzel ifade etmişsin. Verilen emek çok ciddi boyutlarda, bu tip programlar için çalışmayı kolaylaştırmak için bazı yan araçlar var ancak, bunların birleştirilmesi, düzenlenmesi gibi tekrarlı, denemeli ve zaman yiyen çalışmaların öncesinde de Şafak'ın istasyonları gezmesi, fotograflarını çekmesi, üzerinde çalışması gibi de uzun bir hazırlık evresi olmuştu, forumunda bu aşamalar detaylı olarak görülebiliyordu. Bu emekler sonrası ortaya çıkanları basit bir dosya/cd kopyalama olarak görmemek, istememek gerekli.

Şafak paylaştığın için teşekkürler.