Genel Konular > Digital Sistemler İle İlgili Konular

Nedim Beyin Hornby Digital Sistem uygulamaları, örnekleri...

(1/6) > >>

NEDİM:
sevgili cem tekın ustadım senın dıgıtal konu acalım mı sozune uydum...
sevgılı tum hobıdas dostlar,
bu aralar bır haylı yogun olmama ragmen ..saat sabahın 04:30 kafaya taktım ya bu dıgıtal system konusunu harun beyden hornby marka 5 adet decoder ve 1 adet te dogal olarak dıgıtal control unıt satın aldım.. ılk olarak bır adet dcc ready yegenımın amerıkan dan yenı getırdıgı bachmann loko uzerıne proseste uyguladık.. zaten onda problem cıkmaz ıdı buyuk ıhtımal ıle o uyumlu hale hazır ıdı..
ancak mesele elımdekı eskı tıp motor ve nerede ıse benım ıle yasıt lokolarda denemeye geldı ılk olarak 1976 yılında ılk sahıp oldugum lıma marka loko uzerınde denedım ... sonuc mu mukemmel dayanamadım hemen yazmaya basladım.. hemde oylesıne mukemmelkı hız ayarını anlatamam ılerı gıder ıken gerı aldıgımda yavas yavas hız kesıyor ve sonra gerıye dogru yavas yavas hızlanıyor.. sımdı hepsı dıgıtal olacak sıtemın.. kafaya koydum dıoramada yakında gelıyor.. ınanmıyacaksınız ama bu sıtedekı dostlar sayesınde heves ve hırsım arttı.. hepınız sagolun varolun.. hersey gonlunuzce olsun..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus.. 

avsalı:
nedim bey heycanınız yazınızdan da belli oluyor. loko da çok güzel e sizde gelişmelerden memnunsanız ki keza onu anlıyorum.DCC ci olacak herkez.:)

ctekin:
Nedim bey ellerinize sağlık.

İyi ki konuyu açtınız. Aslında buna bir bölüm açılsa digitale geçiş vs. tipi yazılar orada birikse süper olurdu ama ilerde olur sanırım.

Bu arada bir hafta içinde digital kullanıcılarına güzel haberler verebilirim. Şimdiye kadar Türkiye'de pek üzerine düşülmediğinden digital ile yapılabilecekler bilinmiyordu ama yurt dışında çok fazla faaliyet var. Bunların bir kısmını buraya taşıyalım diyorum.

Şimdilik herkese sevgiler,

Cem.

NEDİM:
sevgili okan bey,
oncelık ıle tsk ederım. evet dıjıtal soket ne kelıme ıcınde kocaman bır motor olan kucuk bır dızel loko ıcerısıne koydum decoder bugun yarında ıkı lamba koyacagım on ve arkalara bakalım sonuc ne cıkacak.. dedıgım gıbı motor ıslevı harıka.bırde ses decoder ekledıkmı herhalde son model modıfıye olmus olacak..
sevgı ve saygılarımla.
nedım kus.. 

mali87:
    Nedim abi tebrik ederim gerçekten güzel bir iş çıkarmışsın.Digital konusunda  bukadar hızlı bir atak beklemiyorduk sizden süpriz oldu.Emeginize ve bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim saygılarımla.


    mali......

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git