Markalar, üreticiler > Bachmann Group (Liliput, Bachmann, Aristo)

MT 5300 İÇİN LİLİPUT VT 06

<< < (2/4) > >>

Teoman Kardaşlar:



Metin Bey, aşağıdaki Liliput VT6 modeli sizin modellerinizin aynısı olabilir.










TRAINMAN:
Teoman bey teşekkürler,evet bendeki modelin aynısı,başta benzer diyerek VT 08,5 modelini almaya çalışırken tesadüfen buldum,renk ve model olarak en çok benzer olanı VT 06 ,kabaca MT 5300 den bir tepe lambası, şapkası, kar kürüme parçası  ve tamponları eksik.

CAN:
Metin bey merhaba,

Öncelikle kolay gelsin, benim en sevdiğim ve beni bu hobiye başlatan tren budur.

Bu katardan bende ve Ankarada modeltrenci bir arkadaşımdada var. Geçen sene bunu MT 5300 e çevirmeye karar verdik. Ancak birebir uygulama yapacaksak bu o kadar kolay bir iş değil. Şu anda sadece tasarım aşamasındayız ve bu iş sanırım 3-5 yılımızı alacak, oda gerçekleştirebilirsek.

Motor-markiz bölümleri (Ön-arka ki simetriktir) yeniden yapılması gerekir. Resin döküm veya 3D printerda yeniden yapılandırılmalıdır.

Kapı ve pencere dizilimleri uyumsuzdur. İç yapı tamamen uyumsuzdur. MT 5300 de Markiz- Motor bölümü-Bagaj bölümü-Yolcu bölümü ve bunlara ait kapılar ve pencereler bu trenle uyumlu degil.

Bunlarda doğal. Bu katarın güzel tarafı tamamen Türkiye için dizayn edilmiş özel bir tren oluşu. 1950 doğumlu olmam dolayısı ile ömrüm bu tren üzerinde geçti diyebilirim. 1956-1958 arası Ege mototreni, 1958-1963 arası Karaelmas mototreni, 1964- bitene kadar Boğaziçi Mototreni ve en son Bandırma Mototreni olarak benim ömrümün bir parçası oldular. 120 km/saat max. hız ve inanılmaz konforu, kolalı örtülü küçük restoranı ile hala bize YHT diye verdikleri trenle mukayese götürmeyecek kadar rahat, konforlu ve güzeldiler.

Evet böyle bir işe soyunduk, ama ne kadar gerçekleştirebiliriz, açıkçası bende bilmiyorum. Eğer yardımcı olabileceğim bir şey varsa, lütfen söyleyin.

Saygı ve sevgilerimle,

Can

CAN:
Birkaç resimde ben ekleyeyim,







TRAINMAN:
Can bey çok teşekkür ederim, anlattığım gibi bu trende makinist yanında bile yolculuğum oldu, benim ilk amacım bu trenin kabaca belirttiğim ilavelerini yaparak ilk görüşte MT 5300 havasını vermek, yoksa birebir değişim çok zor. Tren setlerimin bizim trenlere benzemesi bana yeterli şu anda ileride ne olur bilmem, ancak, bu trenin bulunduğu yerde ölçülendirme yapmam gerekebilir. Sizlerin yaptıkları benim gibi yeni başlayanlara sürekli ışık tutacak ,tekrar çok teşekkürler.

Sevgiler, saygılar.

Metin TOKMEN

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git