Gönderen Konu: Horbny Digital Kumanda İle Marklin Trix Kumanda Edilebilir mi?  (Okunma sayısı 3268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Harun

  • Administrator
  • Forum Üyesi
  • Yaş: 65
  • İleti: 2880
  • herşey MTK yüzünden...
Merhaba,

Geçenlerde bir arkadaşımız Marklin'in DC (2 raylı) sistemi olan Trix marka bir lokomotif getirdi.

Bildiğiniz gibi Marklin ve Tric dekoderlerini Esu üretiyor. Esu Programlayıcı ile Trix loko üzerinde takılı olan Esu decoderinin versiyonunu ve modelini okuttuk ve gördük ki daha eski nesil bir dekoder olan 4 bitlik Loksound2 dekoderi kullanılmış. Artık üretilmiyor. Loksound2 ler 4 bit ve Loksound V3 den itibaren 8 bit olarak üretiliyor.

Esu'yu arayıp Hornby Select ile Esu Loksound2 dekoderlerinin neden çalışmadığını sordum. Onlar da CV ayarlarının Loksound2 ve Loksound3 de farklı olduğunu ve bu sebeple bu ayarların yeniden yapılması gerektiğini söylediler. Ancak Loksound 3'den itibaren bu problemin de olmadığını ve Loksound V3 decoderleri ile Hornby'nin hem Select hem de Elite kumandaları ile çalıştığını söylediler.

Ayrıca, zaten biz de önceden denemiştik ve başarılı olmuştu ama Hornby Elite modelinin hem Loksound2 hem de Loksound V3 ve üstü modellerini tam olarak desteklediğini belirttiler. 

Aşağıdaki videoda Loksound 2 (yani eski model) ile donatılmış Trix Mikado lokosunun Hornby Elite ile kumanda edilişini görebilirsiniz.

Selamlar,

Harun

[youtube=320,240]HuzqVnZ-NeQ[/youtube]